Peste 5.700 de agenți economici din Olt, EXECUTAȚI luna trecută de Fisc

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt a executat, în prima lună a acestui an, peste 5.700 de agenţi economici pentru datorii de peste 1,17 milioane de lei. Veniturile bugetare colectate în Olt de Fisc luna trecută totalizează peste 61 de milioane de lei, instituţia înregistrând un grad de realizare a programului de încasări sub pragul de 100%.

Pentru recuperarea creanţelor datorate bugetului general consolidat, în luna ianuarie 2017 Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Olt a emis 5.746 de titluri executorii pentru debite în sumă totală de peste 1,17 de milioane de lei. Fiscul din Olt a aplicat trei sechestre pentru bunuri imobile în sumă totală de 320.000 lei, precum şi 3.082 de popriri pe conturi bancare în sumă de 54,96 milioane de lei. Alte 539 de popriri au fost aplicate de Finanţele Publice pe venituri la terţi în sumă de 0,54 milioane de lei.

„Urmare acţiunilor iniţiate, în luna ianuarie 2017 au fost recuperate creanţe bugetare în sumă totală de 3,6 milioane lei. Suma a fost încasată dupa începerea executării silite fără alte forme de executare silită, iar pe categorii de contribuabili persoane juridice şi persoane fizice, situatia este urmatoarea: persoane juridice – 2,98 milioane lei; persoane fizice – 0,62 milioane lei”, a precizat purtptorul de cuvânt al AJFP Olt, Mihaela Marinescu.

Tot luna trecută, la nivelul unitătilor fiscale din Olt au fost derulate 42 de licitaţii pentru vânzarea bunurilor sechestrate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here