Dosare penale pentru braconaj piscicol în urma unor acțiuni ale jandarmilor din Olt

Efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au executat, în perioada 24-25 februarie, o serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol, prilej cu care au descoperit și două cazuri de braconaj piscicol, infracțiune pentru care cei prinși în flagrant vor trebui să dea socoteală, acum, în fața organelor de cercetare penală.

Este vorba de doi bărbați, din localitatea Fărcașele, care au fost depistaţi în timp ce desfăşurau activităţi de pescuit pe râul Olt, fără a deţine autorizaţie în acest sens. Aceştia foloseau unelte de tip setcă în lungime totală de 800 metri. Totodată, un alt bărbat, din localitatea Poganu, a fost depistat în timp ce deţinea, în vederea desfăşurării de activităţi de pescuit, o plasă de pescuit monofilament în lungime de 150 metri.

„În toate cazurile s-au întocmit acte de constatare pentru încălcări ale prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt, sublocotenentul Claudia-Elena Bucă.

Documentele întocmite de jandarmi şi bunurile ridicate au fost predate organelor de urmărire penală competente, pentru continuarea cercetărilor.

2 COMENTARII

  1. Dacă ș-ar desfășura mai multe acțiuni si ș-ar da pedepse cu închisoare ș-ar sista cu braconajul . Dar sunt pe mîna cu cei mari ( pestele de la cap de împute ) ptr pește și voturi . Pe șeful de la ANPA și filiala cine îi mai verifica? Cumnatul lui braconează cu seci monofilamem și mai bagă și curent , îl are în spate pe palarios zis Panaitescu,și cumnatul său la primăria județul Olt care a cumpărat luciul apei pîna la baraj la Drăgășani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here