7 persoane au fost reținute de polițiști în cazul deșeurilor din aluminiu furate de la Alro

Șapte persoane au fost reținute, luni, pentru 24 de ore, de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în cauza privind sustragerea celor 22 de tone de deșeuri din aluminiu din incinta SC Alro SA Slatina. Cei reținuți vor fi Judecătoriei Slatina cu propunere de arestare preventivă.

Printre cei reținuți pentru furt calificat și complicitate la furt se numără cinci salariați de la Alro și de la o firmă care asigură paza companiei.

„La data de 27.02.2017 s-a dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore a 7 persoane, 2 din municipiul Slatina și 5 angajați ai unei societăți comerciale din localitate și ai firmei care asigură pază la societatea respectivă, fiind cercetați pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Persoanele reținute sunt bănuite că ar fi sustras 22 de tone de deșeuri din aluminiu din incinta Alro SA, pe care intenționau să le valorifice ilegal pe raza municipiului Slatina.

„La data de 16 februarie, polițiștii au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict, în urma căreia a fost depistat un autocamion, încărcat cu cele 22 tone deșeuri din aluminiu, pentru care nu existau documente de proveniență”, spuneau, atunci, oamenii legii.

Deșeurile din aluminiu, în valoare de aproximativ 200.000 lei, şi autocamionul cu care acestea au fost furate au fost indisponibilizate.

Cei în cauză urmează a fi prezentați Judecătoriei Slatina cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here