Aproape 1000 de șoferi și pietoni din Olt, sancționați contravențional de polițiști. Vezi motivele

Poliţiştii din Olt au acţionat, în perioada 20-26 februarie, pe raza judeţului Olt, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 790 sancţiuni contravenţionale, dintre care 221 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Nu au scăpat nici pietonii, peste 100 de persoane fiind, de asemenea, sancționate. Aproape 100 de șoferi au rămas fără permisul de conducere.   

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acţionat, săptămâna trecută, pentru combaterea abaterilor săvârşite de pietoni, precum şi în vederea combaterii nerespectării regimului legal de viteză, a neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public, dar şi pentru combaterea nerespectării normelor care reglementează trecerea la nivel cu calea ferată şi a celor privind transportul public de persoane.

„În perioada menționată, au fost aplicate 795 sancţiuni contravenţionale, 221 conducători auto fiind sancţionaţi pentru încălcarea limitelor legale de viteză şi au fost constatate 12 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

De asemenea, 114 pietoni au fost sancţionaţi contravenţional pentru indisciplină manifestată în trafic.

În urma abaterilor constatate, 83 de conducători auto au rămas fără permise de conducere, acestea fiind reţinute de poliţiştii rutieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here