FOTO/VIDEO Ce CADOU au primit consilierii locali ai Slatinei în prag de Mărțișor

La sfârșitul ședinței ordinare a Consiliului Local Slatina de marți, 28 februarie, unul dintre aleși a ținut cu tot dinadinsul ca, la capitolul „Diverse”, să facă un cadou colegilor lui. „Vreau să fac un «cadou» colegilor mei, și doar bărbaților”, a spus consilierul local Aurel Roșu (PNL), împărțind colegilor de legislativ un pliant cuprinzând imagini cu copaci tăiați de hoți din Pădurea Strehareți.

„Cadoul” consilierului liberal a fost preambulul unei interpelări pe marginea furturilor de lemn din pădurea Strehareți, cerând executivului să găsească soluții pentru stoparea fenomenului.

„Ceea ce nu se fură, este prost administrat. Îmi pare rău că acest loc, care se numește Pădurea Strehareți, este o perlă în coroana Slatinei de care noi ne batem joc și ne-am bătut joc de-a lungul tuturor mandatelor a tuturor primarilor care au fost înaintea noastră. Să nu uităm că această zonă cu care ne-a blagoslovit Dumnezeu a fost leagănul adolescenței noastre, a tinerilor, copiilor și bătrânilor din municipiul Slatina. Este una dintre cele mai mari bogății ale acestui oraș de care noi ne batem joc. M-am întâlnit și cu polițiști locali care au zis că sunt prost organizați. Stau și ei acolo într-un loc, dar pe cealaltă parte se «lucrează»”, a spus, în plen, Aurel Roșu, cerând reprezentanților primăriei să găsească soluții înainte ca pădurea de la marginea orașului-reședință de județ să dispară cu totul.

Alesului i-a răspuns viceprimarul Claudiu Stăncioiu, spunând că, deocamdată, nu există o soluție, precizând că municipalitatea nu poate angaja pază în zonă pentru că Slatina nu are încă buget pe anul în curs.

„Este prevăzută pază pentru Pădurea Stregareți, dar datorită faptului că nu avem buget, nu putem să încheiem contracte subsecvente cu firme de pază. Pentru că ele se încheie în baza unui referat care depinde de cum se rezervă banii în contabilitate și având în vedere că bugetul a trecut cum a trecut, din ce cauză nu vă mai zic… După ce vom avea buget, vom face demersurile. Fără buget nu putem face absolut nimic”, a răspuns reprezentantul executivului.

Acesta a precizat și că în zonă ar urma să se facă unel investiții, însă tot la buget se ajunge.

„Situația este arhicunoscută la nivelul administrației și post să vă spun că încă de la începutul mandatului meu m-am ocupat în mod special de această pădure. Suntem pe punctul de a finaliza cartea funciară pentru a face unele investiții acolo, însă lucrurile sunt foarte greoaie și durează extraordinar de mult. Din păcate, neavând buget, nu avem cum să facem pază”, a mai subliniat Claudiu Stăncoiu.

Colac peste pupăză, nici legislația la regimul silvic nu poate ajuta autoritățile. Cel puțin așa susține Cristian Bircea, consilier local din partea ALDE.

„Măsurile la regimul silvic sunt foarte blânde, având în vedere că o infracțiune devine penală numai dacă se depășește valoarea de cinci metri cubi de lemne. Or, o căruță are numai până într-un metru cub. Dar asta e o altă discuție”, a adăugat, în finalul discuției, Bircea.

Imaginile pe care aleșii Slatinei le-au primit sunt mai mult decât grăitoare în privința pericolului care pleanează asupra pădurii de la marginea Slatinei:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here