Bălașa și Cîrloganu au părăsit PNL la câteva ore după ce OLT-ALERT a anunțat că vor pleca din partid

Fostul candidat la Primăria Slatina din partea Partidului Național Liberal, Marius Bălașa, și a anunțat, miercuri, că s-a înscris la ALDE. De asemenea, tot miercuri, liderul TNL Olt, consilierul local Mihai Cîrloganu, și-a anunțat demisia din PNL. Totul s-a întâmplat la câteva ore după ce OLT-ALERT a anunțat plecarea lor din Partidul Național Liberal.

Marius Bălașa a confirmat că a semnat adeziunea la ALDE după ce în OLT-ALERT a publicat un articol intitulat „Noi TRĂDĂRI în PNL Olt: Cine se află pe picior de PLECARE din tabăra liberalilor”. De asemenea, la patru ore după publicarea articolului, liderul TNL Olt, consilierul local Mihai Cîrloganu, și-a anunțat, pe Facebook, demisia din PNL.

„Astazi, am luat decizia de a demisiona din toate funcțiile pe care le dețin in Partidul Național Liberal.

Motivele sunt diverse, începând cu faptul ca acest partid, referindu-ma la filiala Olt, din care am facut parte, nu funcționează pe principii democratice si pot veni cu foarte multe argumente in acest sens.

Unul dintre ele este acela ca listele de candidați, atat la alegerile locale cât si la cele parlamentare, nu au fost stabilite democratic, in cadrul organizației, ci au fost impuse.

Disprețul total pe care conducerea partidului si-l manifesta vizavi de membrii săi, a facut ca la alegerile din iarna, majoritatea organizațiilor, sa nu se mai implice in niciun fel, iar rezultatul de 16% vorbește de la sine, nefiind nevoie de explicații suplimentare.

Din păcate, lipsa alegerilor interne a dus la autodistrugerea partidului, momentul de fata fiind unul in care toti cei care au avut un cuvânt de spus, au fost marginalizați si apoi excluși din partid.

Aceasta demisie atrage după sine si renunțarea la mandatul de consilier local pe care l-am câștigat prin vot, insa nu voi renunța sa lupt pentru interesele slătinenilor. Voi răspunde prezent tuturor solicitărilor voastre ori de câte ori va fi nevoie.

Întrebarea fireasca este cu siguranța „De ce nu am plecat inainte de alegerile parlamentare?”
Ei bine, nu am facut-o din cauza faptului ca am fost candidat pe listele Partidului Național Liberal si nu am dorit ca o decizie pripita de-a mea sa afecteze partidul si implicit pe colegii mei, multi dintre ei bineintentionati.

Vreau sa fac politica in continuare insa pe principii sănătoase, meritocratice si cu speranța ca voi putea schimba ceva in județul Olt si in societatea românească in general, la un moment dat”, a scris, pe pagina sa de socializare, Mihai Cîrloganu.

Potrivit OLT-ALERT, înainte de a demisiona din PNL Cîrloganu a purtat discuții cu liderii ALDE Olt pe marginea înscrierii lui în partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here