Amendă usturătoare de la Garda de Mediu pentru incendiul de luna trecută de la Slatina

Incendiul puternic petrecut luna trecută la marginea Slatinei, pe strada Milcov, unde o hală în care erau depozitate materiale plastice și recipienți sub presiune a luat foc, a atras nu doar îngrijorarea autorităților, ci și o amendă usturătoare aplicată de Garda de Mediu.

Este vorba de o sancțiune contravențională de 15.000 de lei pe care firma ce deține hala, SC Ecozone Protection Solution SRL, va trebui să o plătească în urma incidentului.

„În urma verificărilor efectuate de reprezentanții Comisariatului Județean Olt al Gărzii Naționale de Mediu a fost aplicată sancțiune contravențională în valoare de 15.000 lei și au fost impuse măsuri pentru eliminarea deșeurilor rezultate în urma incendierii către firme autorizate”, susțin reprezentanții Gărzii de Mediu Olt.

În data de 13 februarie, în hala care aparține SC Ecozone Protection Solution SRL și în care erau depozitate mase plastice și recipienți sub presiune a izbucnit un incendiu de proporții. Peste 50 de pompieri, cu nouă autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoplatformă pentru intervenție și salvare de la înălțime și un echipaj SMURD au acționat pentru lichidarea flăcărilor.

Misiunea pompierilor a fost îngreunată de lipsa surselor de apă din zona respectivă, pentru alimentarea autospecialelor executându-se transport de apă de la un operator de pe platforma industrială. Pe timpul operațiunilor de stingere mai multe recipiente sub presiunea au explodat.

Intervenția pompierilor pentru lichidarea incendiului a durat mai bine de șapte ore. Potrivit cercetărilor pompierilor, cauza probabilă a incendiului ar fi fost o explozie de la o scânteie pornită de la un echipament folosit la prelucrarea plasticului și care a aprins vaporii gazoși de la mai multe recipiente sub presiune depozitate în hală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here