Liber, din nou, la pescuitul sportiv pe râul Olt, în lacul barajului de la Strejești

Începând de marți, 7 martie, pescarii sportivi pot pescui din nou pe lacul barajului de la Strejești amenajat pe râul Olt. Informația vine din zona politică după ce deputatul ALDE Mihai Niță s-a străduit, alături de alți parlamentari de Olt, să obțină modificarea legislației care interzicea pescuitul pe lacul de acumulare de la Strejești.

Inițiativa deputatului Mihai Niță, președinte al ALDE Olt, susținută de alți colegi parlamentari, ar fi fost determinată de nemulțumirea mai multor pescari din Olt față de măsura interzicerii pescuitului în acest baraj.

„La insistențele domnului deputat Mihai Niță și a colegilor săi parlamentari de Olt, Ordinul de Ministru prin care se interzicea complet pescuitul în lacul barajului de la Strejești a fost modificat. Începând cu data de 7 martie 2017, pescarii sportivi își pot manifesta liber pasiunea pentru sportul cu undița. Inițiativa a fost determinată de nemulțumirile multor pescari din județ, care obișnuiau să practice pescuitul sportiv în acest lac, la care erau obișnuiți să meargă de ani buni”, se arată într-un comunicat de presă al ALDE Olt.

După ce pescarii amatori din Olt au cerut, în mai multe rânduri, interzicerea pescuitului industrial pe râul Olt, activitate desfășurată ilegal, spuneau ei, pescuitul recreativ a fost interzis, prin ordin de ministru, pe lacurile de acumulare Strejești și Frunzaru. Constituiți într-o asociație, pescarii amatori au organizat, anul trecut, chiar un miting în fața Prefecturii Olt, unde au participat peste 200 de oameni din mai multe județe al Olteniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here