Amenzi URIAȘE, de peste 1,3 miliarde lei vechi, de la Garda de Mediu Olt în doar două luni

Comisariatul Judetean Olt al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat, în primele două luni ale anului, 106 inspecţii, dintre care 65 de inspecţii planificate, conform planului anual de controale, şi 41 de inspecţii neplanificate, potrivit unui comunicat de presă al instituției. Urmare a neregulilor constatate, comisarii de mediu nu au aplicat un număr mare de amenzi, însă valoarea lor a totalizat peste 1,3 miliarde de lei vechi. 

Acțiunile de inspecţie şi control au vizat verificarea dispoziţiilor legale în vigoare şi a condiţiilor stabilite în actele de reglementare din domeniul controlului poluării industriale si din domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi atriilor naturale protejate. Mai exact, au fost verificate diverse activităţi în domenii precum turnarea pieselor din aliaje de aluminiu, turnarea metalelor neferoase usoare, colectarea deșeurilor nepericuloase, metalurgia aluminiului, transporturi rutiere de mărfuri, fabricarea de cabluri cu fibră optică, producerea de țevi, creșterea intensivă a păsărilor, transportul energiei electrice, restaurante și hoteluri, fabricarea de construcții metalice, comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate cu vânzarea de produse alimentare, băuturi și tutun, fabricarea de articole de îmbrăcăminte, fabricarea produselor de morărit, fabricarea pâinii, tratarea și eliminarea deșeurilor nepericuloase, acvacultura în ape dulci etc.

Comisarii de mediu au constatat mai multe fapte de natură contravenţională pentru care a aplicat opt amenzi în valoare totală de 135.000 lei. Cea mai mare amendă, de 50.000 de lei, a fost aplicată pentru poluare.

O altă sancțiune, de 30.000 lei, a fost aplicată pentru desfășurarea activității de comerț cu amănuntul în magazine nespecializate fără ca operatorul economic să fi obținut în prealabil autorizație de mediu.

Cu câte 15.000 de lei au fost amendați trei agenți economici, toți pentru poluare, în vreme ce alții s-au văzut pedepsiți cu amenzi mai mici, de 4.000, respectiv 3.000 de lei, pentru diverse alte nereguli.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here