Va candida Siminica Mirea la funcția de președinte al PNL Olt? Ea îl invită și pe Știrbu să candideze/VIDEO

În cadrul primei conferințe de presă susținută după ce a fost aleasă senator al României, Siminica Mirea a declarat, joi, la Slatina, că nu a luat o decizie dacă va candida sau nu pentru funcția de președinte al PNL Olt. Ea a spus că o decizie în acest sens o va lua abia după ce se vor fi încheiat alegerile interne la nivelul organizațiilor locale. Pe de altă parte, parlamentul liberal a spus că ar fi bine dacă vor fi cât mai mulți candidați pentru funcția de lider al organizației județene și că, printre ei, ar fi bine dacă s-ar regăsi și deputatul Gigel Știrbu, asta pentru „a ne putea demonstra valoarea”. La rândul său, primarul localității Crîmpoia, Ionel Mirea, a spus că și el ia în calcul o posibilă candidatură în contextul în care în partid se va opta pentru continuitate și nu pentru schimbare.

„Am mai luat un partid de la zero (PDL – n.r., după plecarea lui Darius Vâlcov) și am reușit să fac o echipă frumoasă. Chiar am avut o echipă frumoasă. Sunt o luptătoare. Legat de candidatură, nu m-am hotărât. Și spun și de ce. Cred că primul pas este să facem alegeri în localități. După ce vom încheia alegerile în localități voi putea spune dacă voi candida sau nu. În momentul acesta eu nu m-am gândit să candidez. Eu cred că avem în partid oameni care ar putea să ocupe această funcție, și s-o facă foarte, foarte bine. Și dau un exemplu: oricare dintre primarii noștri pot deține această funcție. Dar, după ce vom termina alegerile în teritoriu vom lua o decizie, dacă voi candida eu, dacă unul dintre primari își dorește să candideze sau unul dintre consilierii județeni”, a declarat Siminica Mirea.

Ea a spus că, deocamdată, doar prim-vicepreședintele Ion Moisescu și-a exorimar dorința de a candida. De altfel, ea a spus că și actualul președinte interimar al PNL Olt, deputatul Gigel Știrbu, ar trebui să candideze, făcând aluzie la faptul că Știrbu nu a câștigat niciodată o competiție internă.

„Deocamdată decât domnul Costel Moisescu și-a manifestat această intenție. Nu știu alți colegi care să fi spus că se înscriu. Poate se înscrie și domnul Gigel Știrbu, pentru că, dacă mă întrebați pe mine, așa ar fi normal. Eu am avut o campanie în care am fost aleasă (în funcția de președinte al PDL Olt) și, pentru a ne demonstra valoarea, cred că ar trebui să fim cât mai mulți și electoratul să aleagă, dar electoratul să aleagă așa cum vor ei, nu așa cum li s-ar impune”, a aruncat, Siminica Mirea, săgeata către colegul ei Gigel Știrbu.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

La rândul său, primarul localității Crîmpoia, Ionel Mirea, a spus că și el ia în calcul o posibilă candidatură în contextul în care în partid se va opta pentru continuitate și nu pentru schimbare.

„Dacă văd că lucrurile vor decurge bine, în sensul că poate fi o alternativă nu în spiritul de continuitate, ci spre o schimbare totală, stau în banca mea. Dacă nu va exista această alternativă, atunci e posibil să mă înscriu în cursă”, a declarat Ionel Mirea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here