VIDEO / Marius Bălașa și Mihai Cîrloganu dau cărțile pe față: De ce au plecat din PNL

Abia înscriși în ALDE, fostul candidat al PNL la Primăria Slatina, Marius Bălașa, și fostl președinte al Tineretului Național Liberal, Mihai Cîrloganu, au dat, vineri, cărțile pe față, arătând public motivele care i-au daterminat să părăsească PNL. 

Principalul motiv pentru care cei doi foști liberali au ales să părăsească Partidul Național Liberal a fost acela că, după alegerile locale, au fost marginalizați de conducerea PNL Olt.

„Am mai multe motive pentru care am ales să fac această schimbare în cariera mea politică. Ştiţi foarte bine că eu am condus trei ani organizaţia de tineret a PNL Olt și în acești trei ani de zile am avut o activitate intensă. Și am să expun câteva dintre cele mai importante motive care pe mine m-au durut foarte tare și m-au făcut să iau această decizie. Aș începe prin a spune că, înainte de alegerile locale, organizația de tineret a fost responsabilă cu realizarea sondajului de opinie în urma căruia s-au stabilit candidații Partidului Național Liberal. Ei bine, conducând  această organizație, eu am fost principalul responsabil de această activitate pe care am făcut-o ca la carte. Dar înainte să înceapă campania electorală, organizația nu a fost luată în calcul în nici un fel, iar tinerii care s-au ocupat de această activitate nu au fost promovați și nici un fel pe listele de consilii locale sau județean, excepție făcând eu, probabil pentru că eram o persoană vizibilă și destul de greu de scos din calcul. Pe lângă activitatea de tineret, am fost responsabil de câteva localităţi, Brebeni şi Mărunţei, unde am făcut echipe noi și unde s-a obţinut un scor peste media partidului la nivel judeţean. Imediat după alegeri, mi s-au luat aceste localităţi fără să mi se motiveze în niciun fel decizia și astfel s-a obținut un scor mult mai slab la alegerile parlamentare. Un alt motiv care nu este deloc neimportant ar fi faptul că datorită implicării în campania de la Slatina, alături de Marius (Bălaşa – n.r.), imediat după alegeri am fost daţi la o parte pentru ca un domn, ajuns în partid de foarte puţin timp, să preia organizaţia şi aţi văzut și dumneavoastră ce rezultate a obţinut la alegerile parlamentare. Și mai e un motiv pentru care am luat această decizie: în activitatea de consilier local pe care am avut-o, scurtă, de şase-şapte luni de zile, am fost primul consilier PNL care a avut o iniţiativă, în sensul că am venit cu propunerea ca şedinţele de consiliu local să se transmită live. Nu am găsit în rândul partidului niciun fel de sprijin pentru această iniţiativă a mea şi bineînţeles că un consilier local nu poate să facă mai nimic fără sprijinul partidului din care provine. Mi-am dat seama că nu pot face multe lucruri din acea poziţie şi, în final, am luat decizia să demisionez din toate funcţiile deţinute în PNL pentru a mă alătura unei echipe care promite să crească. Vreau să fac performanţă alături de această echipă şi sper să reuşesc să-mi duc visurile la îndeplinire”, a explicat Mihai Cîrloganu.

La rându său, Bălașa a invocat faptul că, dup alegerile locale, liderii PNL Olt au renunțat cu totul la echipa pe care și-a creat-o înainte de campania electorală și cu ajutorul căreia a luat, în cursa pentru funcția de primar al Slatinei, 9.000 de voturi.

„Mă aflu azi în ALDE după propunerea şi invitaţia pe care mi-a făcut-o bunul meu prieten, domnul deputat Mihai Niţă. Decizia nu a fost una simplă sau luată foarte repede. Am luat această decizie după o analiză pe care am făcut-o, după ce m-am sfătuit cu mulţi prieteni, după ce m-am consultat cu mai mulți oameni. Și, nu în cele din urmă, am avut discuţii în particular cu cei activi din ALDE – cu domnul Cristi Bircea, cu domnul Ciugulea, cu domnul Radu Ioniţă, pentru a şti dinainte dacă putem face echipă, dacă putem avea proiecte împreună, având nevoie de această informație. Toate acestea m-au făcut să iau această decizie, și o fac cu sufletul deschis, cu inima deschisă și sper să putem realiza multe împreună. Motivele sunt mai multe dar am să vă dau principalul motiv pentru care am plecat din PNL. Am candidat la alegerile locale, am creat o echipă, echipă cu care am câştigat încrederea a 9.000 de slătineni. O asemena echipă Partidul Național Liberal nu a avut-o niciodată. Și fără nicio explicaţie, s-a luat decizia de a se renunţa la echipa pe care o creasem. Efectele au venit la parlamentare. Nici după parlamentare, conducerea Partidului Naţional Liberal nu a înţeles nimic. Continuă pe o linie pe care eu personal nu o înţeleg”, a declarat Marius Bălașa, precizând că intrat în ALDE după ce luase cu mult înainte de pleca din PNL.

Întrebat care mai este relația sa cu deputatul Gigel Știrbu, cel care s-a aflat la conducerea PNL Olt, fostul liberal a arătat cu între el și fostul său șef politic nu mai există nici o relație.

„Sunt un om civilizat, dar relaţiile cu domnul deputat Gigel Ştirbu nu mai există. Dacă ne intersectăm pe stradă, însă, va primi salutul meu. Ultima discuţie pe care am avut-o a fost în 11 decembrie, în ziua alegerilor parlamentare. Ulterior, cu nimeni din conducerea PNL nu am mai avut nicio discuţie”, a mai dezvăluit Marius Bălaşa.

Marius Bălașa și Mihai Cîrloganu au fost prezentați oficial, vineri, de conducerea ALDE Olt ca noi membri ai acestui partid, alături de alte persoane, respectiv Silviu Pendiuc şi Ionuţ Tilea de la Balș, foști membri ai PSD, dar și medicul Livia Teleu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here