Spitalele din Olt se constituie părți civile în mega-dosarul Hexi Pharma

Cel puțin două spitale din Olt se constituie părți civile, alături de alte peste 130 de unități sanitare din țară, în mega-dosarul în care Hexi Pharma este acuzată de procurori că, în perioada 1 iunie 2010 – mai 2016, a indus în eroare sute de spitale din ţară cărora le-a vândut biocide diluate, susțin surse medicale citate de gazetanoua.ro.

Este vorba de Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, care se află în etapa de calculare a prejudiciului, și de Spitalul Municipal Caracal, constituit deja parte civilă în dosar. Dezinfectanți de la Hexi Pharma a folosit și Spitalul Orășenesc Balș, dar conducerea nu a luat încă o decizie dacă să solicite prejudiciul cauzat sau nu.

Prin contractele încheiate, Hexi Pharma furniza lunar Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina cel puțin 400 litri de săpun şi antiseptic. De asemenea, spitalul slătinean primea de la Hexi Pharma detergenţi pentru suprafeţe, dar şi alte tipuri de produse dezinfectante pentru anumite instrumente folosite în sălile de operaţie, potrivit gazetanoua.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here