Simularea Bacalaureatului în Olt, DEZINTERES pentru mii de elevi/Cinci participanți au fost eliminați

Deși în luna mai vor începe înscrierile pentru examenului de bacalaureat, elevii din Olt care în această săptămână au susținut simularea examenului maturității au lipsit pe capete. Dintre cei care au ales însă să se prezinte la probe, cinci au fost eliminați.

După absențe masive în rândul viitorilor candidați la Bacalaureat, la probele de luni și joi, vineri, la proba la alegere a profilului şi specializării, peste 1000 de elevi ai claselor a XII-a au ales să nu se prezinte la simularea examenului. Mai exact, 1.118 adolescenți și-au arătat dezinteresul pentru această probă, susținută de doar 2.607 tineri.

Aproape 800 de liceeni ai claselor a XI-a și a XII-a au lipsit și la prima probă a examenului de bacalaureat simulat, cea de limba și literatura română, care a avut loc luni, 13 martie.

Numărul absenților a fost, însă, masiv, la cea de-a doua probă a Bac-ului care a avut loc joi, proba obligatorie a profilului, când peste 1.900 de elevi nu s-au aflat în sălile de examinare.

Or, rostul simulării este exact aceea ca elevii să știe precis care este nivelul lor de pregătire pentru a acționa în consecință în cele două, trei luni până la examenul real. În acest context, în urma analizei rezultatelor la simulare, inspectoratul școlar județean trebuie să ia măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Dincolo de absențe, la fiecare probă au fost și elevi eliminați din examen. Luni au fost două cazuri, joi trei elevi au fost eliminați, iar vineri – un elev.

Peste 300 de absențe ale elevilor de clasele a VIII-a au fost înregistrate, la fiecare probă, și la simularea Evaluării Naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here