FOTO / VIDEO Incendiu într-un parc de panouri fotovoltaice din Caracal

Un incendiu a izbucnit, luni după-amiază, în incinta unui parc de panouri fotovoltaice din Caracal, în zona fabricii de vagoane Romvag SA. Investiția, deținută de niște oameni de afaceri străini, este una uriașă, cuprinzând zeci de mii de panouri dispuse pe mai multe hectare de teren.

Incendiul s-a manifestat la nivelul unui transformator situat în imediata apropiere a panourilor care captează energia solară, însă promptitudinea pompierilor care au intervenit a făcut ca evenimentul să nu ia proporții care să ducă la un adevărat dezastru.

Focul a pornit, spun pompierii, de la un scurtcircuit electric. „Incendiul a apărut la un punct trafo. Au ars uleiul din transformator și niște cabluri electrice. Totul a pornit de la un scurtcircuit electric”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, plutonierul major Daniel Nedeloiu.

2 COMENTARII

  1. Da, am sa comentez si eu. Acesti straini Italieni au concesionat 17 ha de la interlopul Oaca Daniel Nicusor, care cu acordul primariei Caracal condusa de primarul Ciocazanu, s-a intins si pe cele trei ha ale mele aflate in imediata apropiere a celor 17 ha ale interlopului, respectiv Tarlaua 122, Parcela 13, pamant cumparat de la Radu Stefania, din comuna Farcasele. Din 10 ha ale lui Radu Stefania a cumparat si Oaca Nicusor Daniel 7 ha. La incheierea afacerii cu fotovoltaice, primaria Caracal, din prostie, sau intentionat , l-a inzestrat pe interlop si cu cele 3 ha ale mele, pe motiv ca sunt plecata din tara. Cu toate aprobarile pana la nivel de judet, ma aflu in situatia de a plati fiscului un pamant pe care nu-l am. Primaria Caracal si persoanele care au facut aceasta gresala de la judet, imi spun acum sa-mi refac actele, lucru pe care nu am de gand sa- l fac. Ca sa scapa de mine imi arata o locatie in apropiere, prostindu- ma in fata. Am toate actele si dovezile locatie corecta, care se afla acum acoperita de panouri fotovoltaice. Cand am citit ca acolo a avut loc un incendiu, primul lucru la care m-am gandit a fost ca Dumnezeu nu doarme. Incerc de un an sa-mi recuperez pamantul, dar ma tem ca va dura ceva timp, intrucat sunt convinsa ca in spatele interlopului se afla persoane influente care il sustin.

  2. Dumnezeu nu doarme!!!! Sub acele fotovoltaice se afla 3 ha ale mele folosite abuziv de acesti straini in acte, in realitate hoti romani cu functii la nivelul judetului Olt, dar si interlopul caracalean Oaca Daniel Nicusor si sotia acestuia. Nu au muncit in viata lor, dar au pamant concesionat la italieni. Pana aici totul in regula, dar de ce folosesc si pamantul meu aflat in continuarea concesiei lor? Cu acordul cui? Va spun eu: Firma de cadastru a escrocului Valcov a asezat pamantul lui Oaca N.Daniel si al sotiei peste al meu. Probabil a improprietarit-o in fals pe sotie cu pamantul meu, eu fiind in strainatate. Ceilalti implicati in escrocherie sunt Primaria Caracal care a avizat actele false, dar si directorul Chirita care in discuta pe care am avut-o in biroul domnului Marinescu la Slatina, a incercat sa ma intimideze cum ca eu nu am pamant in zona. Mi-a sugerat sa fac din nou cadastru. De ce? Pentru ca ei sa isi repare gresala? Eu am platit si am acte in regula. Prostia ori neglijenta lor, ca nu m-au luat in calcul ca vecin al terenului concesionat, din gresala sau voit, eu nu o platesc. Sunt inregistrata la Primaria Caracal cu terenul, il platesc, dar la Apia am o problema: pamantul meu nu mai exista de trei ani. Voi incerca din nou la Primarie sa vad ce mi se spune. Faptul ca tabloul de la panourile fotovoltaice a luat foc, este cu semnul intrebarii. Interlopul Oaca N.Daniel si sotia lui Oaca Daniela, care isi schimba periodic adresa pentru a-si pierde urma, probabil, locuiesc in imediata apropiere a parcului fotovoltaic si sunt desemnati de italieni sa supravegheze zona. Concesia este pe o perioada de 25 de ani, fapt ce nu le convine nici lor. Eu cred ca este o sicanare sau intimidare indreptata impotriva celor care detin afacerea. Se incearca de asemenea obtinerea unor bani din asigurare. Urmeaza o expertiza judiciara care sa stabileasca locatia exacta a terenului meu cu coordonatele initiale. Daca ma puteti ajuta, va stau la dispozitie la Nr. de Telefon :
    0043-664-3622908.
    Multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here