S-a dat drumul la investiții în Olt: Banii merg în sănătate și infrastructură rutieră

Consilierii județeni ai Oltului au aprobat, în ședința ordinară de joi, bugetul județului pe anul în curs. Pentru investiții, vor fi utilizate sume de bani din excedentul bugetar al anului trecut, jumătate din bani urmând să meargă în sănătate, restul sumelor fiind băgate în infrastructura rutieră.

Suma totală destinată investițiilor este de aproximativ 26 de milioane de lei, din care circa 11 milioane de lei vor fi cheltuiți în sănătate. Este vorba din cofinanțarea unui proiect de reabilitare și modernizare a blocului central al Spitalului Județean de Urgență Slatina, precum și de dotarea ambulatoriului de specialitate din Drăgănești-Olt, preluat de spitalul din Slatina.

„În general, investițiile le vom face din excedentul bugetar de anul trecut. Este vorba de aproximativ 26 de milioane de lei, bani care vor fi alocați anul acesta pentru investiții. Jumătate din ei se vor duce pe sănătate, la Spitalul Județean de Urgență Slatina, dar și la Spitalul de Psihiatrie Schitu Greci, se vor duce aproximativ 11 milioane de lei. 

Avem și indicatorii tehnici aprobați pentru Spitalul Județean de Urgență Slatina, este vorba de cofinanțarea pentru reabilitarea și modernizarea blocului central, bloc central pe care în perioada următoare îl vom preda Companiei Naționale de Investiții, pentru că am reușit să obținem finanțare pentru el pe CNI. Este vorba de un proiect în valoare de 16 milioane de lei, din care Consiliul Județean va veni cu partea de cofinanțare.

De asemenea, avem reabilitarea și modernizarea ambulatoriului de la Drăgănești, pe care Spitalul Județean de Urgență Slatina l-a preluat și pe care, așa cum le-am promis oamenilor de acolo, încercăm să îl modernizăm anul acesta și am prins întreaga sumă pentru acel ambulatoriu.

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt

Mai este vorba de dotări în Spitalul Județean de Urgență Slatina și de aparatură care însumează aproximativ patru milioane de lei”, a declarat, după ședință, de președintele Consiliului Județean, Marius Oprescu.

Modernizare de drumuri

Tot în ședința de joi, aleșii Oltului au aprobat o serie de indicatori tehnico-economici pentru modernizarea mai multor drumuri județene, unele începute deja, altele făcând parte din proiecte noi.

„Astăzi am aprobat, de asemenea, suma din cote defalcate din TVA care va reveni întreținerii drumurilor județene. De altfel, pe lângă aceste sume mai avem și o serie de indicatori pe care i-am aprobat astăzi. Unele sunt deja drumuri aflate în subcontract cu Ministerul Dezvoltării pe Ordonanța 28, pe care am rectificat indicatorii datorită scăderii TVA. 

De asemenea, avem și trei drumuri noi pe care urmează să le băgăm pe Programul Național de Dezvoltare Locală, respectiv pe Ordonanța 28, în perioada următoare”, a mai precizat Marius Oprescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here