Patru persoane din Slatina, REȚINUTE pentru EVAZIUNE FISCALĂ. Prejudiciul – 14 milioane de lei

În urma percheziţiilor desfășurate, miercuri, de polițiștii olteni în județele Olt, Dolj, Ilfov și Giurgiu, la mai multe adrese domiciliare și sedii de firme, patru persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală au fost reținute. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 14.000.000 de lei.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente de evidență contabilă, în vederea probării activităţii infracţionale.

De asemenea, 10 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

„În urma audierilor, patru persoane, din municipiul Slatina, au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca azi, 30.03.2017, să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, cu propunere de luare a măsurii preventive a controlului judiciar”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul Claudia Radu.

Asupra persoanelor reținute există bănuiala că, în perioada 2010 – 2014, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi evidenţiat în evidența contabilă cheltuieli care au la bază operațiuni fictive, de la peste 10 firme tip fantomă, prin crearea uni circuit tip suveică, și nu ar fi înregistrat în documentele legale ale societății, în întregime, veniturile obţinute, în scopul diminuării obligațiilor fiscale și sustragerii de la plata bugetului de stat a TVA și a impozitului pe profit.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 14.000.000 de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit, mai spun polițiștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here