Olt: Accident între un microbuz cu pasageri și un autoturism pe E70/Două victime-FOTO/VIDEO

Un microbuz cu opt pasageri, cetățeni bulgari, și un autoturism s-au lovit, marți, în Olt, pe Drumul European 70, pe raza localității Dăneasa, ambele vehicule suferind avarii serioase, accident soldat cu două victime.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 13.00, când unul dintre conducătorii auto implicați a ignorat obligația de a acorda prioritate și a lovit puternic celălalt vehicul, zguduitura provocând două victime, un bărbat și o femeie, care se aflau în microbuz. Din fericire, rănile nu au fost grave.

La fața locului au ajuns un echipaj SMURD de la Garda Stoenești și o ambulanță cu medic.

„În microbuz se aflau opt cetățeni bulgari, iar în autoturism o singură persoană, un bărbat. Două persoane din microbuz, un bărbat și o femeie, au fost asistate la fața locului de SMURD și de echipajul de pe ambulanță, refuzând transportul la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, plutonierul Alin Băsășteanu.

Potrivit unor surse citate de OLT-ALERT, vinovat de producerea accidentului ar fi șoferul din autoturism, care a pătruns de pe Drumul Județean 546 pe Drumul European 70 fără să se asigure, neacordând prioritate microbuzului cu pasageri care circula regulamentar pe drumul european, către Caracal.

Polițiștii au întocmit un dosar penal în acest caz și fac cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here