În cazul a șapte licee din Olt, nici unul dintre elevii claselor a XII-a care au simulat probele examenului de bacalaureat nu au reușit să promoveze, obținând doar medii sub pragul de trecere. La șase dintre acestea, nici elevii de a XI-a nu au reușit să treacă examenul. Celor șapte unități de învățământ li se alătură alte două licee în cazul elevilor de clasa a XI-a.
În cazul a șase licee, Colegiul Național Agricol „Carol I” Slatina, Colegiul Metalurgic Slatina, Liceul Tehnologic Izvoarele, Liceul Tehnologic Drăgănești-Olt, Liceul Tehnologic Crâmpoia și Liceul Tehnic „Danubius” Corabia, nici elevii de clasa a XII-a, nici elevii de clasa a XI-a nu au reușit să treacă examenul. La Colegiul Tehnic „Nicolae Bălceascu” Balș vorbim de promovabilitate zero doar în cazul elevilor de clasa a XII-a, iar la Liceul Tehnologic „Constantin Filipescu” Caracal și la Colegiul Agricol „Dimitrie Petrescu” Caracal vorbim de elevii claselor a XI-a care nu au reușit să obțină medii de trecere.
Este drept că la unele dintre liceele de mai sus și numărul elevilor care au participat la simularea probelor a fost extrem de scăzut. Astfel, în cazul Liceul Tehnologic Drăgănești-Olt, din cei 79 de elevi de clasa a XII-a înscriși la examen a participat numai unul, în cazul Liceului Tehnologic Crâmpoia s-au înscris doar 12 elevi și au participat doar doi, iar la Liceul Tehnologic Izvoarele s-au înscris 68 de elevi și au participat numai 12. Dintre liceele cu zero pe linie la promovare doar în cazul Liceului Tehnic „Danubius” Corabia și Colegiului Metalurgic Slatina participarea elevilor a fost una mai bună.
Procente foarte mici de promovare la clasele a XII-a au fost înregistrate la Liceul Tehnologic „Ion Popescu Cilieni” din Cilieni (13,33%), Colegiul Economic „P.S. Aurelian” Slatina (5,95%), Liceul Tehnologic Tufeni (3,85), Colegiul Tehnic „Matei Basarab” Caracal (3,79%), Colegiul Agricol „Dimitrie Petrescu” Caracal (2,63) și Colegiul Tehnic „Alexe Marin” (2,13%).
La capătul opus, liceele cu cele mai mari procente de promovare au fost Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal (81,59% la clasa a XII-a și 61,59% la clasa a XI-a / locul I pe județ), Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina (79,36% – 60,73% / locul 2), Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina (75,73% – 48,07%), Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balș (50% – 43,24%), Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu” Slatina (47,42% – 48,04%), Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” Osica de Sus (45,28% – 31,48%), Liceul „Ștefan Diaconescu” Potcoava (40,85% – 39,62%) sau Colegiul Tehnic Balș (40,51%).