Deputatul Marius Iancu spune că primele de instalare pentru cei ce se încadrează în altă localitate vor crește considerabil

România va accesa fonduri europene de 230 de milioane de euro pentru reducerea șomajului, anunță deputatul de Olt Marius Iancu, care marți a dat aviz favorabil, în Comisia de Buget – Finanțe a camerei inferioare a Parlamentului, pentru proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 60/2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor de șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

Deputatul PSD susține că, prin modificarea Legii șomajului, românii din țări precum Anglia sau Irlanda de Nord s-ar putea reîntoarce să muncească în țară, beneficind de prime consistente de instalare.

„Am dat aviz favorabil, în Comisia de Buget – Finanțe, pentru Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 60/2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor de șomaj și stimularea ocupării forței de muncă. Scopul acestui proiect este reducerea deficitului de forță de muncă în anumite regiuni, încurajarea investițiilor în zonele defavorizate sau posibilitatea românilor din Anglia sau Irlanda de Nord să se întoarcă și să muncească în România. Printre altele, proiectul de lege prevede ca persoanele care se încadrează în altă localitate decât cea de domiciliu, iar angajatorul sau autoritățile locale nu le oferă locuință, primesc din partea statului o primă de instalare cuprinsă între 12.500 și 15.500 de lei”, susține, pe un site de socializare, Marius Iancu.

Potrivit noilor modificări, firmele care angajează absolvenți, persoane peste 45 de ani sau persoane cu handicap primesc 900 de lei pe lună, de la stat, timp de 12, respectiv 18 luni.

„Implementăm în acest fel o altă măsură din Programul de Guvernare”, mai afirmă deputatul de Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here