Transport ILEGAL de cherestea, depistat de polițiștii olteni/Amendă de 30.000 de lei

Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu cei din cadrul posturilor de poliție Pleșoiu și Cârlogani, au depistat, marți, pe raza satului Pleșoiu, un bărbat de 44 de ani, din municipiul Bistrița, județul Bistrița Năsăud, în timp ce transporta cu autotrenul, la care avea atașată o semiremorcă, o mare cantitate de cherestea rășinoase, din care o parte însemnată nu corespundea cu ceea ce era scris în documentele de însoțire.

Mai exact, este vorba de de 54,45 m3 cherestea rășinoase, „ce nu corespundea, din punct de vedere al volumului, cu cantitatea înscrisă în avizul de însoțire, existând o diferență de 12,18 m3.

„În urma celor constatate, societatea comercială, care efectua transportul, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 30000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, iar, ca măsură complementară, s-a procedat la confiscarea cantității de 12,18 m3 cherestea rășinoase, care a fost predată reprezentanților Ocolului Silvic Slatina”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Valoarea materialului predat este de 7.917 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here