Comerț ILEGAL cu lemn în Olt / Amenzi de zeci de mii de lei date unor firme din Izbiceni-FOTO

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean  Olt –Serviciul Ordine Publică, împreună cu un reprezentant al Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, au efectuat, miercuri, verificări la două societăţi comerciale cu sediul pe raza comunei Izbiceni, județul Olt, în urma unor informații potrivit cărora cele două firme s-ar ocupa cu comerțul ilegal de lemn.

Una dintre societățile comerciale verificate a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 15.000 lei, pentru faptul că deţinea cantitatea de 12,8 mc lemn foc paletizat, fără a deţine documente legale de provenienţă, încălcând astfel prevederile Legii 171/2010 privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice.

„Cantitatea de 12,8 mc a fost confiscată şi predată în custodie reprezentanţilor Ocolului Silvic Corabia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Polițiștii au sancționat cu amendă în valoare de 25.000 lei cea de-a doua societate comercială verificată, pentru faptul că aceasta a comercializat cantitatea de 78,74 mc cherestea, fără a emite avizele de însoţire prevăzute de legislaţia în domeniul silvic.

De asemenea, a fost dispusă măsura confiscării valorice a contravalorii cantităţii de cherestea, în sumă de 42 283,38 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here