Măsuri SPECIALE ale jandarmilor din Olt în perioada Sărbătorilor Pascale/Ce se petrece

În baza Planului general de măsuri pentru creșterea siguranței publice, aprobat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, s-a dispus intensificarea măsurilor și suplimentarea efectivelor, pentru asigurarea unui climat de ordine, siguranță și liniște publică.

În perioada Sărbătorilor Pascale, peste 150 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Olt vor acţiona zilnic la nivelul judeţului Olt pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică, pază şi protecţie instituţională şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Pentru desfăşurarea într-un climat normal a manifestărilor religioase prilejuite de Învierea Domnului, jandarmii olteni vor asigura ordinea publică în zona Catedralei Episcopale din municipiul Slatina, Mănăstirilor Brâncoveni, Clocociov și Călui.

Totodată, jandarmii olteni vor fi prezenţi şi la manifestările cultural-artistice organizate în această perioadă în localităţile  Brâncoveni, Topana, Dobrun, Osica de Jos, Redea, Vădastra, Studina, Dăneasa, Movileni, Bărăști, Șopârlița, Perieți, Verguleasa și Dobroteasa.

Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor asigura măsurile de ordine publică la activităţile cultural-artistice organizate în localităţile Izvoarele, Vișina și Tia Mare.

„Jandarmii vor fi prezenţi în proximitatea lăcaşurilor de cult, pe timpul oficierii slujbelor religioase, precum şi pe căile de acces către acestea, pe timpul afluirii şi defluirii cetăţenilor. De asemenea, jandarmii vor fi prezenţi în zonele unde se preconizează a fi mari aglomerări de persoane, în proximitatea zonelor de agrement şi la manifestările cultural – artistice organizate în această perioadă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt, sublocotenentul Claudia Bucă.

În această perioadă vor fi intensificate măsurile de ordine publică şi se vor desfăşura acţiuni punctuale sau de patrulare, în cooperare cu celelalte instituţii abilitate, atât în mediul urban, cât şi în cel rural, cu precădere în zonele aglomerate şi intens circulate, în zona lăcaşurilor de cult, precum şi în preajma discotecilor, restaurantelor şi cluburilor de noapte, urmărind identificarea şi descurajarea persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publiă.

•••

Pentru evitarea evenimentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Olt recomandă:

– cei care participă la manifestările religioase să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;

– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul echipajelor de jandarmi;

– să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.), să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia;

– să manifeste atenţie pe timpul deplasării cu lumânările aprinse în autovehicule, pe traseele de deplasare, precum şi pe timpul slujbelor religioase.

– pentru a solicita intervenţia sau sprijinul jandarmilor, cetăţenii pot apela numărul unic de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor aflate in misiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here