CRIMĂ în Olt: Un bărbat și-a ucis un consătean cu o coadă de secure

Un bărbat de 62 de ani, din localitatea olteană Radomirești, a fost reținut, miercuri, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt după ce, în urmă cu o săptămână, a ucis un consătean lovindu-l în repetate rânduri cu o coadă de secure.  Suspectul va fi prezentat, în cursul zilei de astăzi, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit procurorilor, în dimineaţa zilei de 2 aprilie, inculpatul a lovit victima, de mai multe ori, cu o coadă de secure sub motivul că l-ar fi înjurat. După ploaia de lovituri, victima, Vasile Ciotoi, de 62 de ani, a rămas nemișcată la pământ o vreme, după care și-a revenit puțin, cât să se târască până la locuința sa, unde, apoi, a murit două zile mai târziu, cadavrul fiind găsit de un vecin.

„În fapt, s-a reţinut că în dimineaţa zilei de 02.04.2017, inculpatul a exercitat în mod repetat, folosind un obiect contondent (coadă de secure), acte de agresiune fizică asupra victimei C.V. în vârstă de 62 ani, din aceeaşi localitate, motivând că aceasta l-a injuriat.

Ca urmare a loviturilor aplicate, victima a rămas, căzută, la locul incidentului cca. o jumătate de oră, după care a reuşit să se deplaseze în propriul domiciliu,  unde a decedat, fiind găsită de o rudă în cursul zilei de 04.04.2017.

Din concluziile preliminare întocmite de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Olt a rezultat că moartea victimei a fost cauzată de hemoragia cerebrală, urmarea unui traumatism cranio – cerebral acut, cu fractură de boltă şi baza de craniu”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Reţinând că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, în cursul zilei de astăzi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

Procurorii precizează că „punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here