IPJ Olt: Peste 300 de amenzi și zeci de permise auto reținute în perioada Sărbătorilor Pascale

În perioada Sărbătorilor Pascale, polițiștii din Olt s-au aflat la datorie cu efective sporite pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare, astfel încât oamenii să se bucure în linişte de aceste sărbători. Pentru acest lucru, oamenii legii au luat măsuri legale ori de câte ori situația a impus-o. Astfel, polițiștii au dat peste 300 de amenzi contravenționale în valoare totală de peste 90.000 de lei, cele mai multe la regimul circulației rutiere, și au reţinut 20 permise de conducere pentru diverse infracțiuni săvârșite în trafic.

În perioada 14 – 17 aprilie, pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii olteni au aplicat 312 de sancţiuni, în valoare de 90.515 lei. Dintre acestea, 51 au fost pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt.

„Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 228 de sancţiuni contravenţionale, 99 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză, trei pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice”, se mai arată în comunicatul citat.

Totodată, poliţiştii au reţinut 20 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, cinci pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi șapte pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here