Peste 30 de gospodării din Olt au rămas fără alimentare cu energie electrică. Echipele CEZ, neputincioase

Peste 32 de gospodării din judeţul Olt au rămas, miercuri, fără curent electric, alimentarea cu energie electrică fiind întreruptă din cauza precipitaţiilor şi a vântului puternic. Echipe ale distribuitorului de energie în zonă se află în teren și acționează pentru remedierea situaţiei.

Deși șapte echipe ale distribuitorului de energie electrică în Olt au pornit de dimineață, când 20 de gospodării rămăseseră fără curent, să soluționeze problemele apărute cu alimentarea, la ora 14.00 nu numai că numărul consumatorilor afectați nu se micșorase, dar el crescute la peste 30.

„La ora 14.00, în judeţul Olt 32 de consumatori aveau întreruptă alimentarea cu energie electrică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, plutonierul major Dan Nedeloiu.

Judeţul Olt se află, miercuri, între orele 04 – 18.00, sub atenţionare Cod Galben de precipitaţii abundente şi intensificări ale vântului

„În intervalul menţionat precipitaţiile vor cuprinde jumătatea de sud-vest a teritoriului şi cea mai mare parte a zonei de munte. În Banat, Oltenia, vestul şi nord-vestul Munteniei va ploua, iar în zona montană vor fi mai ales ninsori. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 40 l/mp. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării şi local, îndeosebi în regiunile sudice şi centrale, viteza la rafală va depăşi 50…55 km/h.

La munte, cu precădere la altitudini de peste 1400 m se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de peste 60…70 km/h, viscolind ninsoarea”, se arată în avertizarea meteorologică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here