Deputatul Marius Iancu, anunț despre simplificarea acordării asistenței sociale

Deputatul PSD de Olt Marius Iancu, care miercuri a votat, alături de alți colegi parlamentari, un proiect de lege privind OUG 93/2016 pentru reglementarea unor măsuri de simplificare a unor beneficii de asistență socială, explică mecanismele prin care beneficiarii ajutorului social, alocației pentru susținerea familiei și ajutorului de încălzire vor intra în posesia acestor drepturi mult mai ușor decât până acum.

„Am votat în plenul Camerei Deputaților, Proiectul de Lege privind Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 93/2016 pentru reglementarea unor măsuri de simplificare a unor beneficii de asistență socială. Acordarea ajutorului social, alocația pentru susținerea familiei și ajutorul de încălzire vor putea fi solicitate concomitent, iar verificarea beneficiarilor se va face prin schimbul de date dintre primării și alte instituții. Bursele școlare nu vor mai fi luate în calcul la stabilirea acestor ajutoare. Acest lucru înseamnă birocrație mai puțină, iar oamenii nevoiași nu mai sunt puși să facă zeci de drumuri între instituții”, a scris, pe pagina sa de socializare, deputatul Marius Iancu.

Proiectul de lege privind OUG nr. 93/2016 pentru reglementarea unor măsuri de simplificare a unor beneficii de asistență socială a fost votat, miercuri, în parlament

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here