Guvernul RENUNȚĂ la Autostrada Pitești-Slatina-Craiova. Ce va face, în schimb, Executivul

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a explicat, la DCNews LIVE de ce renunță la proiectul autostrăzii Pitești-Craiova. 

Citește și VEȘTI URIAȘE pentru toți bugetarii: Anunțul făcut de Lia Olguţa Vasilescu

Ministrul Transporturilor a explicat că în doi ani drumul expres Pitești-Craiova ar urma să fie gata, având studiu de fezabilitate și acord de mediu. Dacă făcea autostradă, singura diferență ar fi fost banda de urgență. În plus, avea nevoie de un un studiu de fezabilitate care acesta dura doi ani și ar fi fost gata, potrivit estimărilor mult mai târziu, în 2022.

Citește și Renumitul actor Gheorghe Ifrim (primarul din Las Fierbinți) vine la Slatina

Citește și Cum schimbă vremea rea programul normal de lucru al polițiștilor din Olt

”Am decis să lansăm în regim de urgență drumul expres Pitești-Craiova. Îl lansăm în regim de urgență, proiectare și execuție, drum expres. Am spus că-l lansăm până la sfârșitul lunii mai. Noi aveam prevăzut Master Plan autostradă Pitești-Craiova și asta înseamna că avem așa: scosesem la licitație elaborare studiu de fezabilitate pentru profil de autostradă. Dura doi ani ca să facem studiul de fezabilitate pentru autostradă, în condițiile în care aveam deja studiul de fezabilitate pentru drumul expres. Aveam și acord de mediu, tot ce ne trebuie. Dura doi ani, după care scoteam proiectarea și execuția în 2019, cu implementare 2021-2022. Iată că economisim doi ani. Nici măcar viteza de deplasare nu e diferită, minim 120 de kilometri, similar cu autostrada, diferența e banda de urgență. Avem toate datele necesare ca să finalizăm acest proiect”, a spus ministrul Transporturilor la DCNews LIVE.

Citește și Deputatul Marius Iancu, anunț despre simplificarea acordării asistenței sociale

Vezi de la 34:15

Sursa: dcnews.ro

Citește și O tânără de 17 ani din Olt este de negăsit după ce a dispărut în Vinerea Mare./Poliția cere ajutorul populației/FOTO

Citește și Cum schimbă vremea rea programul normal de lucru al polițiștilor din Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here