Siminica Mirea, apel la solidaritate liberală în contextul alegerilor interne în PNL Olt

Alegerile județene din 21 aprilie trebuie să reprezinte pentru Partidul Național Liberal mai mult decât alegerea unor oameni în funcții de conducere ale partidului. Este mesajul pe care senatorul liberal de Olt Siminica Mirea îl transmite colegilor săi de partid în contextul alegerilor interne de vineri.

Siminica Mirea mai spune că alegerile interne trebuie să pună bazele unui nou mod de a face politică.

„Ele (alegerile interne-n.r.) trebuie să însemne și un nou mod de a face politică, acela de a asculta nevoile celorlalți, de a iniția acțiuni spre binele întregii comunități, nu pentru indivizi sau grupuri care confiscă partide. Să fii politician înseamnă mai mult decât orice să promovezi măsuri și politici publice care să schimbe în bine societatea românească. Să fii liberal însemnă să încurajezi oamenii să se dezvolte, să se implice, să aducă experiența și priceperea lor în fața celorlalți, să li se creeze spațiu de creație și inițiativă, nu să susținem un stat care sufocă prin manipulare media, cu presiune socială și lipsă de meritocrație”, a scris, pe pagina sa de pe un site de socializare, parlamentarul liberal.

Senatorul PNL de Olt lansează și un mesaj noii conduceri a PNL Olt care va fi legitimată vineri după-amiază, acela ca noii lideri să acționeze în așa fel încât să aducă solidaritatea în rândul liberalilor olteni.

„Cred că alegerile de vineri, pe lângă faptul că vor legitima un președinte și o echipă a biroului politic județean, îi vor încărca de responsabilitatea de a respecta valorile liberale și de a aduce de aceeași parte a baricadei atât pe cei care le vor încredința votul, cât și pe cei cu alte opțiuni. Solidaritatea, conștientizarea faptului că trebuie să aducem laolaltă pe toți cei care rezonează cu ideile liberale sunt teme pe care le propun celor care vor iniția acțiunile politice liberale în județul Olt și nu numai, acțiuni la care voi contribui cu toată determinarea de membru al Partidului Național Liberal și cu greutatea funcției de senator al județului Olt”, a mai scris Siminica Mirea pe pagina sa de socializare.

460 de delegați din tot județul sunt așteptați să participe, vineri, 21 aprilie, la ședința ordinară de alegeri a Comitetului de Coordonare Județean al PNL Olt, în cadrul căreia vor alege o nouă conducere a organizației. Pentru funcția de președinte candidează o singură persoană, Ion Moisescu, președinte al PNL Scornicești și prim-vicepreședinte al PNL Olt.

Ședința va avea loc la Casa Tineretului din Slatina, începând cu ora 16.00.

În cadrul noii structuri de conducere vor mai fi aleși doi prim-vicepreședinţi, opt vicepreşedinţi şi 15 membri ai Biroului Politic Judeţean, un trezorier, preşedintele Comisiei de Arbitraj Judeţene şi preşedintele Comisiei de Revizie şi Cenzori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here