De cine și de ce a fost EXECUTAT Cătălin Rotea / Are legătură cu Vâlcov

Fostul prefect de Olt Cătălin Rotea și-a pierdut funcția de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene la ordinul președintelui PSD, Liviu Dragnea, după ce acesta a primit o „rugăminte” din partea fostului ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, în acest sens.

Potrivit surselor OLT-ALERT, Darius Vâlcov i-a pus gând rău lui Cătălin Rotea după ce acesta, denunțător într-unul dintre dosarele în care fostul ministru al Finanțelor este judecat pentru fapte de corupție, a refuzat să își schimbe declarația dată în fața procurorilor DNA. Este vorba de cel de-al doilea dosar în care Vâlcov a fost trimis în judecată pentru luare de mită, dosar în care denunțător principal este omul de afaceri slătinean Sorin Păduraru.

Citește și Grav ACCIDENT la Balș: O mamă cu două fiice gemene și doi bărbați au ajuns la spital cu traumatisme/IMAGINI care dau FIORI

Având în vederea relația de prietenie între Liviu Dragnea și Darius Vâlcov, acestuia nu i-a fost greu să-și lase fostul prieten și colaborator fără serviciu.

Citește și Fiii unui ofițer de poliție din Olt, scandal monstru în plină stradă/Polițiștii nu au intervenit

Cătălin Rotea a ocupat, în 2013, funcţia de comisar şef al Gărzii de Mediu Olt şi pe cea de prefect al judeţului Olt în perioada septembrie 2013 – martie 2014. El a devenit ulterior şef de cabinet al ministrului Finanţelor Publice Darius Vâlcov. În aprilie 2015, Rotea s-a mutat la Ministerul Dezvoltării Rurale şi Administraţiei Publice, pe un post de consilier, iar în perioada 2015-2016 a condus Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Olt. În 17 ianuarie 2017, el a fost numit în funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, unde a stat mai puțin de trei luni „grație” lui Vâlcov.

Citește și Pieton accidentat de o mașină în Slatina/Victima era sub influența alcoolului

Problema e că fostul primar al Slatinei și ministru al Finanțelor nu a lovit doar în fostul său prieten, ci a dat o lovitură și județului Olt, care a pierdut astfel un important post de secretar de stat pe care mizau toți primarii olteni, doar pentru ca Vâlcov să se răzbune.

Citește și Siminica Mirea, apel la solidaritate liberală în contextul alegerilor interne în PNL Olt

Pe de altă parte, servindu-l pe Vâlcov, Liviu Dragnea dă și el o palmă județului și PSD Olt, organizație care l-a susținut fără rezerve în toate acțiunile sale politice, inclusiv pentru a prelua șefia partidului.

Citește și Alegeri la PNL Olt cu un singur candidat pentru funcția de președinte: Ion Moisescu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here