Comisarii Gărzii de Mediu Olt intră în GREVĂ de avertisment. Ce revendicări au

Comisarii Gărzii de Mediu din toată țara, inclusiv cei din Olt, intră, miercuri, între orele 14.00 și 16.00, în grevă de avertisment după ce ministrul Mediului a refuzat să dea curs revendicărilor lor.

Principala revendicare este aducerea salariilor pe care le primesc salariații Gărzii de Mediu la nivelul celor din cadrul Gărzii Forestiere.

„Doamna Grațiela Leocadia Gavrilescu, ministrul Mediului, a promis că susține egalizarea salariilor, așa cum este normal și corect, între salariații Gărzii de Mediu și cei ai Gărzii Forestiere, având deopotrivă atribuții de monitorizare, inspecție și control.

Deoarece până la această dată nu s-a materializat această promisiune și gravă disfucnționalitate la nivelul Ministerului Mediului, Biroul Executiv al Sindicatului Național al Gărzii de Mediu a hotărât declanșarea grevei de avertisment în data de 26 aprilie 2017, între orele 14.00 – 16.00”, se arată într-un comunicat de presă al sindicatului, semnat de președintele acestuia, Valentin Neagoe.

În cele două ore nu se vor desfășura activități specifice Gărzii de Mediu și nu se va lucra nici cu publicul.

Nu este primul protest al salariaților din acest domeniu. Angajații Gărzii de Mediu Olt au protestat, luna trecută, în 21 martie, în fața sediului instituției, împotriva Guvernului, nemulțumiți de condițiile de muncă și de nivelul scăzut al salariilor.

Protestul a fost unul spontan și a avut loc nu doar în Olt, ci și în celelalte județe din țară. Angajații Gărzii Naționale de Mediu au ieșit în fața instituției, cu pancarte cuprinzând mesaje ale nemulțumirilor lor, susținând că toate demersurile pe care le-au făcut până acum pentru recunoașterea condițiilor reale de muncă și reflectarea acestora în veniturile salariale s-au lovit, de fiecare dată, de un zid.

„Suntem foarte nemulțumiți că condițiile noastre de muncă, grele în multe feluri, nu se simt în salarii. Am cerut de multe ori să ni se mărească și nouă salariile până la nivelul altor instituții cu atribuții similare, precum Garda Forestieră. Nu ne-a băgat nimeni, însă, în seamă, poate și pentru că nu suntem o instituție cu mulți angajați. Despre condițiile noastre de muncă se știe cât sunt de grele, cum trebuie să ajungem în zone accidentate, în spații toxice, cum trebuie să asigurăm permanența și cum trebuie răspundem unor solicitări care vin și noaptea. Muncă multă, calitate ridicată, dar salarii mici”, declara, atunci, pentru OLT-ALERT, liderul grupe sindicale din cadrul Gărzii de Mediu Olt, Aura Mandache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here