Firmă amendată de polițiștii din Olt pentru infracțiuni la Codul Silvic

O societate comercială a „încasat” o amendă în valoare de 25 000 lei aplicată de polițiștii din Olt după ce a fost prinsă că a vândut ilegal material lemnos. 

La data de 25 aprilie a.c., Acționând pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul silvic, polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică și Secției de Poliție Rurală nr.1 Bobicești au efectuat, marți, un control la o societate comercială cu punct de lucru în comuna Bîrza, ocazie cu care s-a stabilit că între stocul scriptic existent în registrul intrări-ieşiri materiale lemnoase și stocul faptic inventariat de reprezentanţii Ocolului Silvic Balș exista o diferenţă de 3,3 metri cubi de cherestea răşinoase, ce a fost valorificată fără emiterea avizelor de însoţire sau a altor documente echivalente acestora, conform legislaţiei în vigoare.

„Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 25.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here