Candidații la examenul pentru obținerea permisului de conducere, picați pe capete în Olt

Mii de candidați înscriși la examenul pentru obținerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Olt au fost picat proba teoretică, în vreme ce peste 700 care au reușit să treacă primul hop au fost trântiți de examinatori la proba practică. 

Datele au fost furnizate de Prefectura Olt, în subordinea căreia funcționează Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV).

Potrivit statisticii oficiale, în primul trimestru al anului 3.525 de candidați și-au încercat norocul la examenul de obținere a permisului auto, mai mult de jumătate dintre ei, respectiv 1.804, fiind respinși la prima probă, cea teoretică.

 

De asemenea, dintre cei 2.310 de candidați care au reușit să ajungă la proba practică, 1.571 au fost declarați admiși și 739 au fost respinși.

Dacă în primul trimestru al anului trecut, SPCRPCÎV a emis 2.598 permise de conducere, în primele trei luni ale anului în curs numărul permiselor emise a fost cu mult mai mare, respectiv de 6.397 de documente.

n aceeași perioadă de timp au fost eliberate 2.261 de autorizații provizorii de circulație, SPCRPCÎV operând 1.570 de radieri din circulație.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here