Deputatul Marius Iancu o ia la întrebări pe Sevil Shhaideh: Câți bani dă Oltului pentru construirea de locuințe pentru tineri?

Deputatul de PSD de Olt Marius Iancu

Deputatul PSD Marius Iancu i-a adresat o întrebare Ministrului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, parlamentarul dorind să știe ce fonduri se vor aloca, în 2017, pentru construirea de locuințe pentru tineri în județul Olt.

„Aproximativ 2.000 de olteni care trăiesc în municipiile și orașele județului Olt au solicitat, de ani buni, la primării, locuințe ANL. Numărul cererilor depuse de tineri crește de la o zi la alta. Sunt orașe, în județul Olt, unde nu s-au mai construit locuințe pentru tineri de zece ani, iar întrebarea care se pune este ce fac tinerii care nu pot face credite bancare pentru achiziționarea unei locuințe, dar au familii și copii. Locuiesc cu părinții, câte cinci, zece persoane într-un apartament de câțiva metri pătrați? Cum putem noi, ca autorități, să încurajăm natalitatea, când foarte multe familii tinere nu au locuințe?”, se arată în documentul trimis ministrului de parlamentarul de Olt.

La Primăria Slatina există până acum depuse 927 de cereri pentru locuințe ANL, iar Primăria Slatina a pus la dispoziție două loturi de teren, pe străzile Ecaterina Teodoriu și Orhideelor, pentru construirea de blocuri ANL. În 2013, s-au dat în folosință 108 locuințe, iar de atunci nu s-a mai început construcția nici unui imobil cu această destinație.

La Primăria Caracal au fost depuse 315 cereri, iar autoritățile locale au pus la dispoziția agenției un teren pentru construirea a 54 de unități locative, dar nu s-a mai întâmplat nimic. Ultimele locuințe ANL s-au construit în Caracal în 2009.

La Primăria Corabia sunt 300 de cereri, iar în urmă cu zece ani a fost turnată fundația unui bloc de locuințe ANL pe strada Tineretului, însă demersurile autorităților locale de reluare a lucrărilor au rămas fără răspuns din partea Agenției Naționale pentru Locuințe.

La Primăria Scornicești sunt 120 de cereri, iar în prezent se lucrează la construirea unui bloc de locuințe ANL de 32 de apartamente.

La Primăria Potcoava sunt 210 de cereri, în acest oraș existând un singur bloc de locuințe ANL dat în folosință în 2009.

Toate aceste date au fost aduse la cunoștința ministrului Sevil Sahhaideh. Întrebarea parlamentarului de Olt a fost adresată ministrului Dezvoltării Regionale în contextul în care Guvernul va demara programul de construire a 1.500 de locuințe pentru tineri, o măsură din Programul de Guvernare al PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here