Comisarii Gărzii de Mediu Olt s-au aflat, miercuri, în grevă de avertisment. Ei cer salarii mai mari

Comisarii Gărzii de Mediu Olt s-au aflat, miercuri, între orele 14.00 și 16.00, ca și colegii lor din celelalte județe, în grevă de avertisment, nemulțumiți de nivelul salariilor pe care le primesc. 

Principala lor revendicare este aducerea salariilor pe care le primesc la nivelul celor din cadrul Gărzii Forestiere, revendicare pe care ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, deși a promis să o soluționeze, refuză încă s-o facă.

„Întrucât doamna ministru al Mediului nu s-a ţinut de promisiunea de a ne susţine în egalizarea salariilor cu cele ale Gărzii Forestiere, am decis să trecem la greva de avertisment. Doamna ministru ne-a promis că ne dă un răspuns la memoriul pe care noi l-am făcut în urma acelui protest din 21 martie, dar până la această dată n-am primit niciun răspuns. Răspunsurile au fost, întotdeauna, că vom intra pe noua Lege a salarizării. Pe această lege, însă, vom porni de la salariile pe care le avem acum şi abia peste patru ani vom avea salarii mărite. Această grevă durează două ore, între 14.00 şi 16.00, astăzi, iar mai departe suntem hotărâţi ca, dacă nu se materializează nimic, să trecem la greva generală pe perioadă nedeterminată”, a declarat liderul sindical al Gărzii de Mediu Olt, Aura Mandache.

Este al doilea protest în acest an, după ce în 21 martie comisarii de mediu s-au aflat într-un protest spontan pe același subiect. Atunci li s-au alăturat și colegii Agenției pentru Protecția Mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here