Ar putea Vâlcov să facă parte din actualul guvern? Declarația lui Dragnea, prietenul său

După ce senatorul PNL, Florin Cîţu, a declarat că fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov a participat în ultimul timp la mai multe şedinţe în sediul Ministerului de Finanţe fără a avea nicio calitate în acest sens, ministrul Finanțelor Publice a spus că informația este falsă și nefondată, potrivit stiripesurse.ro.

La rândul său, Liviu Dragnea a infirmat prezența lui Darius Vâlcov la Ministerul de Finanțe, însă a precizat că acesta a jucat un rol destul de important la programul de guvernare al PSD.

„Nu. Darius Vâlcov n-a fost prezent la Ministerul de Finanțe. A lucrat la programul de guvernare. Sper să accepte să meargă la o emisiune zilele următoare să spună din perioada în care a lucrat la programul de guvernare și să vorbească și despre programul de guvernare. Este un om foarte bine pregătit în care eu am avut încredere atâta timp cât a fost în Guvern, dar nu a fost Darius Vâlcov la Ministerul de Finanțe și nu se pune problema să intre în Guvern”, a spus Liviu Dragnea.

Nu este pentru prima oară când Dragnea își arată admirația față de Darius Vâlcov, președintele PSD recunoscând prima dată în urmă cu aproape o săptămână că fostul primar al Slatinei și ministru al Finanțelor a lucrat la actualul program de guvernare al Partidului Social Democrat

„Pentru prima dată o spun public, pentru că mi se pare că e datoria mea să fac lucrul ăsta. Darius a fost unul din oamenii de bază cu care am lucrat la programul de guvernare, Darius Vâlcov. (…) A venit de la PDL, dar este un om cu o foarte bună pregătire. Pe lângă alţi specialişti cu care am lucrat la programul de guvernare, cu Darius am lucrat şi la acest program de guvernare”, a spus Dragnea, la un post de televiziune.

Întrebat despre problemele în justiţie ale fostului ministru, liderul PSD a spus că „îşi asumă asta”, pentru că Vâlcov este un profesionist.

„Are probleme în justiţie, dar Darius Vâlcov este unul din oamenii care, prin contribuţia lui, prin munca lui, la programul nostru de guvernare (…) a adus o contribuţie serioasă pentru ca românii să o ducă mai bine. Şi eu îmi asum lucrul ăsta”, a spus el.

Reamintim că relația dintre Vâlcov și Dragnea este atât de apropiată, încât, la rugămintea prietenului său, liderul PSD l-a lăsat pe Cătălin Rotea fără funcția de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, văduvind primarii din Olt de posibilitatea de a bate la o ușă importantă pentr dezvoltarea comunităților locale. Totul pentru că Rotea, denunțător într-unul dintre dosarele de corupție în care Vâlcov este judecat, a refuzat să își schimbe declarația dată în fața procurorilor DNA, așa cum dorea fostul ministru al Finanțelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here