Două EXPLOZII într-o zi în Olt: Una a DISTRUS o casă, alta un om/FOTO-VIDEO

După ce, în noaptea de joi spre vineri, o explozie de la butelie l-a rănit grav pe fostul primar al comunei Găneasa, internat în prezent la Spitalul Județean de Urgență Slatina pe Terapie Intensivă, o a doua deflagrație a avut loc în aceeași zi, tot de la butelie, în comuna Poboru, unde, din cauza incendiului provocat, o familie aproape că a rămas fără casă.

Cea de-a doua explozie produsă în urma unei acumulări de gaze de la o butelie cu pierderi a avut loc în jurul orei 20.00, într-o locuință dintr-un sat al comunei Poboru, Cornățelu. Deflagrația a fost urmată de un incendiu puternic care a distrus în parte casa.

La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Stației Scornicești cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

„În momentul sosirii echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul casei, cu flacără și degajări mari de fum. În urma incendiului au ars acoperișul casei pe circa 30 de metri pătrați, tocăria din lemn și obiecte de uz gospodăresc”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.

Cauza probabilă a incendiului a fost o explozie care s-a produs la o butelie cu scăpări de gaz, susțin pompierii.

O explozie, tot din cauza unor scăpări de gaze la butelie, a avut loc în noaptea de joi spre vineri, în Găneasa, în locuința fostului primar al localității, Nicolae Preda. Deflagrația nu a fost urmată de incendiu, dar fostul edil, în vârstă de 65 de ani, a suferit răni serioase în partea superioară a corpului. El a fost transportat cu ambulanța la spitalul din Slatina, unde a fost internat în stare gravă pe Terapie Intensivă.

„Pacientul este internat pe Terapie Intensivă și se află în continuare în stare gravă. S-a încercat transferul lui la un spital din București, însă nu s-a obținut acceptul”, a declarat, pentru OLT-ALERT, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Slatina, dr. Cătălin Pătru.

Nicolae Preda a fost viceprimar al localității Găneasa în perioada 2008 – 2009, iar din 2009 până în 2012 a ocupat mandatul de primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here