Firmă din Pitești, amendată de polițiștii din Olt pentru afaceri necurate cu lemn

Polițiștii olteni au depistat, în urmă cu două zile, două autotrenuri încărcate cu masă lemnoasă, de esență stejar, în pădurea de pe raza comunei Topana, care transportau marfa pentru o firmă din Pitești care încălca legea în domeniul silvic.

Mijloacele de transport încărcate cu masă lemnoasă au fost conduse la Ocolul Silvic Vulturești, județul Olt, în vederea descărcării materialului lemnos și inventarierii acestuia.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că societate comercială cu sediul în municipiul Pitești, administrată de un tânăr de 29 ani, din aceeași localitate, a emis două avize de însoțire a materialului lemnos în cantitate totală de 62,258 m3, pentru cele două autotrenuri. Totodată, s-a constatat că aceeași firmă avea depozitați 44,288 m3 într-un spațiu pentru care nu a solicitat acord de distribuire și utilizare a documentelor cu regim special.

„Persoana juridică în cauză a fost sancționată cu amendă contravențională în cuantum de 30.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Cantitatea totală de 106,54 m3  de lemn rotund de lucru – esență gârniță, în valoare totală de 95.886 lei, a fost confiscată, în baza prevederilor aceleiași legi, lemnul fiind predat  Ocolului Silvic Vulturești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here