Caz de MITĂ într-un dosar aflat pe rolul Judecătoriei Slatina/Mituitorul, prins în flagrant

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au prins în flagrant, miercuri, un bărbat din comuna Brebeni, județul Olt, în timp ce oferea suma de 10.000 lei (din care a remis efectiv 7.000 de lei), unui expert tehnic judiciar, în vederea influențării rezultatului unei expertize.

Potrivit DGA Olt, la data de 22 martie a.c., F.M., expert tehnic judiciar a depus denunț la sediul D.G.A. – S.J.A. Olt cu privire la faptul că, desemnată fiind de către Judecătoria Slatina să efectueze o contraexpertiză tehnică judiciară într-un dosar având ca obiect ”grănițuire”, Ș.C., reclamant în dosar, i-a oferit sume de bani totalizând 10.000 lei, precum și produse alimentare (miei) cu ocazia sărbătorilor Pascale și de 1 Mai.

Citește și Spitalul Slatina a luat bătaie la fundul gol în instanță de la firma care a modernizat UPU

„Acesta a remis efectiv suma de 7.000 de lei, indicând expertei judiciare, în scris, rezultatul expertizei pe care urma să o realizeze.

Lucrătorii de poliție judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A. Olt au fost delegaţi să efectueze activități de cercetare penală și investigativ-operative în vederea realizării materialului probator”, se arată într-un comunicat de presă al DGA Olt.

Citește și „Explo-Flora”, la cea de-a 23-a ediție: Slatina redevine, pentru patru zile, orașul florilor

În cauză, procurorul a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here