Control judiciar în cazul bătrânului din Brebeni care a dat mită unui expert judiciar

Procurorii olteni au dispus măsura controlului judiciar în cazul bătrânului de 73 de ani din localitatea Brebeni, care miercuri a fost prins în flagrant de ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Olt în timp ce oferea o mită de 10.000 lei (din care a remis efectiv 7.000 de lei) unui expert tehnic judiciar, în vederea influențării rezultatului unei expertize.

Măsura controlul judiciar a fost luată pentru o perioadă de 60 de zile.

„La data de 03.05.2017 procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnaţi să instrumenteze cauze având ca obiect infracţiuni de corupţie, au luat măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, faţă de o persoană de sex bărbătesc în vârstă de 73 de ani din com. Brebeni, jud. Olt, ca urmare a săvârşirii infracţiunii de dare de mită, prev. de art. 290 alin. 1 C.p. rap. la art. 6 din Lg. nr. 78/2000”, se arată într-un comunicat de presă Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, în sarcina inculpatului s-au instituit, printre alte obligaţii, să nu depăşească raza teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului care a dispus măsura şi să nu comunice, pe nici o cale, cu expertul pe lângă care a intervenit.

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au prins în flagrant, miercuri, un bărbat din comuna Brebeni, județul Olt, în timp ce oferea suma de 10.000 lei (din care a remis efectiv 7.000 de lei), unui expert tehnic judiciar, în vederea influențării rezultatului unei expertize.

Flagrantul a fost pus la cale după ce expertul tehnic judiciar a depus, în 22 martie, un denunț la sediul DGA – SJA Olt cu privire la faptul că, desemnat fiind de către Judecătoria Slatina să efectueze o contraexpertiză tehnică judiciară într-un dosar având ca obiect ”grănițuire”, inculpatul, reclamant în dosar, i-a oferit sume de bani totalizând 10.000 lei, precum și produse alimentare (miei) cu ocazia sărbătorilor Pascale și de 1 Mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here