PSD Olt a stabilit, oficial, candidatul la Primăria Osica de Sus: Gheorghe Manicea

Deși ideea că el va fi candidat al social-democraților la alegerile locale parțiale din 11 iunie pentru funcția de primar al comunei Osica de Sus a fost vehiculată mai demult, Gheorghe Manicea a dobândit oficial, joi seară, această calitate.

Întrunit joi seară, Biroul Permanent Județean al PSD Olt a decis, oficial, că Gheorghe Manicea va fi candidatul partidului pentru funcția de primar al comunei Osica de Sus, dând o hotărâre în acest sens.

Actual viceprimar al localității, având și atribuții de primar după ce fostul edil și-a pierdut mandatul, Gheorghe Manicea se bucura dinainte de susținerea liderilor organizației județene a PSD, printre susținători numărându-se și președintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu.

„Din poziţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, am sprijinit toate demersurile primarului comunei Osica de Sus, Gheorghe Manicea. Văd în el un om responsabil, care se implică în mod real în rezolvarea problemelor comunităţii. Proiectele propuse, care nu pot fi rezolvate cu resurse locale, au sprijinul meu şi al instituţiei pe care o conduc. Osica de Sus merită să aibă primar un om capabil, care cunoaşte adminitraţie locală, care activează în cadrul unei echipe de profeesionişti. Alegerile din 11 iunie sunt un moment de referinţă, dar şi un punct de plecare în dezvoltarea ulterioară a acestei localităţi din judeţul nostru. Noi, cei din echipa PSD Olt, vedem în Gheorghe Manicea un prieten, un coleg, un militant desăvârşit, care are capacitatea de a fi un om de echipă, cât şi un lider al comunităţii din care face parte. Osica de Sus este îndreptăţită să aleagă, pe 11 iunie, primar Gheorghe Manicea”, a declarat, pentru ziaruldeolt.ro, Marius Oprescu.

Guvernul a stabilit în data de 11 iunie 2017 organizarea scrutinului local parțial pentru alegerea primarului în 49 de localități în care această funcție a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situațiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate.

În Olt, alegeri parțiale vor avea loc în comuna Osica de Sus, al cărui primar ales în iunie 2016, Cezar Filip, și-a pierdut mandatul din cauza unei condamnări penale definitive, și în comuna Sprâncenata, unde primarul Marin Mihăeşteanu a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, în iunie 2013.

4 COMENTARII

  1. Periculoasa alegere,probabil PSD mizeaza pe faptul ca Manicea nu are contracandidati puternici iar PNL pregateste terenul…bazindu-se tocmai pe slaba valoare a lui Manicea.

  2. Sunt votant psd…nu stim cine a propus Gheorghe Manicea…sau poate stim..fara acordul nimanui din comuna…poate au interese si sustin oameni slabi pregatiti…dar de data asta nu votam propunerea psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here