Fermierii olteni din nord pierd sute de mii de lei din cauza animalelor sălbatice

Fermierii din nordul județului Olt se plâng că înregistrează pierderi de sute de mii de lei din cauza animalelor sălbatice, cu precădere porci mistreți și cerbi lopătari, care le afectează culturile. Ei încearcă să găsească o soluție cu ajutorul parlamentarilor de Olt.

În acest sens, la inițiativa primarului comunei Poboru, Iulian Bărăscu, fermierii din zonă și reprezentanții fondurilor de vânătoare au avut, recent, o întâlnire cu deputatul PSD de Olt Marius Iancu, care le-a promis că se va implica în rezolvarea problemei.

„M-am întâlnit, la Poboru, cu fermierii din zonă și cu reprezentanții fondurilor de vânătoare. Proprietarii de terenuri spun că, în ultimii doi ani, le-au fost afectate culturile și au avut pierderi de sute de mii de lei din cauza numărului mare de mistreți și cerbi lopătari. Până acum nu au primit despăgubiri de la Guvern”, a spus parlamentarul social-democrat.

Reprezentanții fondurilor de vânătoare susțin că una dintre soluții ar fi mărirea cotei de vânătoare.

„Trebuie să vedem ce se poate face pentru ca statul să acorde despăgubiri fermierilor și, pentru început, voi adresa o întrebare ministrului Apelor și Pădurilor. Îi mulțumesc primarului comunei Poboru, Iulian Bărăscu, pentru organizarea acestei întâlniri și sunt convins că împreună vom rezolva această problemă”, a mai spus Marius Iancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here