RĂZBOI între PSD și ALDE în Olt/Pe ce funcție se bat reprezentanții celor două partide

Dacă pentru funcția de primar al comunei Sprâncenata, pentru care se vor organiza alegeri locale parțiale în 11 iunie, reprezentanții ALDE Olt au decis să îl susțină pe candidatul PSD, nu același lucru se va întâmpla în cazul primăriei Osica de Sus, oamenii lui Tăriceanu aruncând în luptă, în acest caz, un candidat propriu. 

Candidatul ALDE la Osica de Sus va fi Nicușor – Remus Cernătoiu, de profesie medic veterinar.

„Participând la aceste alegeri, Organizația ALDE Olt va susține în comuna Osica de Sus candidatura domnului Nicușor – Remus Cernătoiu, membru al Alianței Liberalilor și Democraților, de profesie medic veterinar, având o bună notorietate în comunitatea din care face parte”, se arată într-un comuniat de presă al ALDE Olt.

Pentru funcția de primar al comunei Osica de Sus, candidatul ALDE se va bate cu actualul viceprimar al localității, Gheorghe Manicea, susținut de PSD, și cu Sabin Roșca, profesor, aruncat în luptă de PNL.

În același comunicat, reprezentanții ALDE Olt anunță că în cea de-a doua localitate din Olt unde se vor organiza alegeri în 11 iunie, Sprâncenata, vor susține candidatul PSD, Marin Mihăeșteanu.

„La alegerile din comuna Sprâncenata, formațiunea ALDE nu va desemna un candidat propriu, susținând, conform înțelegerii cu PSD Olt, candidatul propus de social-democrați”, precizează biroul de relații publice al ALDE Olt.

Guvernul a stabilit în data de 11 iunie 2017 organizarea scrutinului local parțial pentru alegerea primarului în 49 de localități în care această funcție a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situațiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate.

În Olt, alegeri parțiale vor avea loc în comuna Osica de Sus, al cărui primar ales în iunie 2016, Cezar Filip, și-a pierdut mandatul din cauza unei condamnări penale definitive pentru fals material în înscrisuri oficiale, înşelăciune şi uz de fals, și în comuna Sprâncenata, unde primarul Marin Mihăeşteanu a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, în iunie 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here