CRIMĂ pedepsită de magistrații Tribunalului Olt cu 25 de ani de pușcărie

Tânărul de 24 de ani, din Prahova, care lucra ca cioban la o stână de oi în localitatea olteană Cilieni și care, anul trecut, l-a ucis cu sânge rece pe proprietarul stânei, de 74 de ani, înjunghiindu-l de 21 de ori, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, sentință pronunțată luni de Tribunalul Olt.

În plus, inculpatul, Mihai Florin Iordache, a primit și o pedeapsă complementară prin care, vreme de cinci ani după executarea pedepsei principale, i se interzic mai multe drepturi.

„În temeiul art. 188 alin 1 rap la art. 189 alin 1 lit h Cod penal condamnă pe inculpatul IORDACHE MIHAI-FLORIN, cu antecedente penale, în prezent arestat preventiv în Penitenciarul Craiova, la 25 ani închisoare și 5 ani pedeapsă complementară a interzicerii exercitării drepturilor, prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, şi b C.p.p. privind dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pedeapsa complementară urmând să fie executată după executarea pedepsei principale”, se arată în sentința Tribunalului Olt.

Cumplita faptă a tânărului din Prahova s-a consumat la sfârșitul lunii septembrie 2016, în perimetrul unei stânei situate pe raza comunei Cilieni la care lucra, ca cioban, inculpatul.

„În după-amiaza zilei de 30.09.2016, inculpatul a exercitat acţiuni de agresiune fizică asupra victimei M.N. în vârstă de 74 ani, în interiorul unei stâne de ovine, situată pe raza comunei Cilieni, judeţul Olt, prin folosirea a două cuţite, cauzându-i un număr de 21 de plăgi înjunghiate, al doilea cuţit fiind folosit după ce lama primului cuţit s-a rupt în corpul victimei. Leziunile prezentate de victimă au condus la decesul acesteia”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Sentința pronunțată luni de Tribunalul Olt nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here