O nouă ediție a Festivalului-concurs interjudețean de teatru „ReGe”, la Slatina

Colegiul Național „Radu Greceanu” din Slatina va găzdui, în zilele de 26 și 27 mai, în amfiteatrul “Traian Biju”, cea de-a IV-a a Festivalului-concurs interjudetean de teatru „ReGe”, eveniment destinat elevilor de gimnaziu și liceu.

Concursul se adresează elevilor din clasele V – XII din judetul Olt şi din judeţele vecine, fiind împărţit în două secţiuni. La prima secţiune se vor putea înscrie în concurs, cu o piesă de teatru și cu un monolog, elevii din clasele V – VIII, iar la cea de-a două secțiune, cu același gen de probe, se vor putea confrunta elevii din clasele IX – XII.

La ambele secţiuni ale concursului se vor acorda următoarele categorii de premii: Trofeul “ReGe”, Premiul I – trupă/monolog, Premiul II – trupă/monolog, Premiul III–trupă/monolog, Menţiune – trupă/monolog, Premiul pentru cel mai bun actor/actriţă în rol principal, Premiul pentru cel mai bun actor/actriţă – în rol secundar, Premiul pentru originalitate – costumaţie, Premiul pentru cel mai bun afiş – decor, Premiul pentru popularitate, Premiul Special al Juriului.

Festivitatea de premiere va avea loc în Amfiteatrul “Traian Biju” al Colegiului National Radu Greceanu, în data de 27 mai 2017.

„Scopul festivalului este de a educa prin artă, de a promova arta spectacolului din Slatina şi de a stimula schimburile culturale dintre elevii din judetul Olt si din alte judete, de a transforma municipiul Slatina într-un veritabil centru cultural, artistic al României. Festivalul se adresează nevoilor identificate ale copiilor de cunoaştere si educaţie prin artă, dar este, de asemenea, relevant pentru tineri şi adulţi prin faptul că răspunde nevoii acestora de cultură, de a lua parte la evenimente artistice de calitate. Festivalul mai are are misiunea de a educa, de a implica, informa şi încânta copiii şi adulţii dându-li-se astfel posibilitatea să folosească arta ca mijloc de comunicare”, explică sufletul acestui eveniment, profesoara Daniela Iancu, alături de care se mai află, în echipa proiectului, profesoarele Mirela Moraru, Felicia Alexandru și Floriana Iacobescu.

Juriul concursului va fi alcătuit din personalităţi din lumea teatrului, care nu au îndrumat formaţii sau concurenţi individuali participanţi la concurs, reprezentanţi ai Inspectoratului Școlar Județean Olt şi reprezentanţi ai comunităţii locale. Preşedintele juriului va fi, de asemenea, o personalitate din lumea teatrului.

Organizatorii evenimentului, care se va derula sub egida Ministerului Educației Naționale, sunt CNRG, Asociația Radu Greceanu, Asociația Photograff și Inspectoratul Școlar Județean Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here