Primarul din Olt reținut luni de procurori, CONDAMNAT deja la închisoare

Foto: realitateaoltului.ro

Primarul comunei oltene Perieți, Costin Vâlceleanu, reținut, luni seara, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina și plasat ulterior sub control judiciar într-un dosar în care edilul este cercetat, alături de alți patru angajați ai primăriei, pentru delapidare și fals intelectual, are deja o condamnare penală pronunțată cu nici trei luni în urmă de Judecătoria Slatina, care i-a amânat, însă, aplicarea pedepsei.

Primarul a fost judecat și condamnat la 8 luni închisoare după ce polițiștii l-au prins, anul trecut, băut la volan. Magistrații Judecătoriei Slatina au pronunțat sentința în 20 februarie, anul acesta. Dând dovadă de clemență, judecătorii au amânat aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii.

„În baza art. 396 alin. 1 şi 4 din Codul de procedură penală raportat la art. 83 din Codul penal şi art. 375 alin. 1, art. 396 alin. 10 din Codul de procedură penală, stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare în sarcina inculpatului VÂLCELEANU COSTIN ROBERT, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, faptă prev. şi ped. de 336 alin. 1 din C.p. În baza art. 83 alin. 1 din C.p. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 din Codul penal, de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. 1 din C.p. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Olt, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”, se arată în sentința instanței.

Or, în momentul de față, situația tânărului primar se complică în noul context. În dosarul în care a fost reținut, Costin Vâlceleanu și alți patru inculpaţi sunt cercetați după ce şi-ar fi însuşit diferite sume de bani din casieria primăriei pentru care au prezentat, ca documente justificative, facturi fiscale și chitanțe ale unor societăţi inactive.

„În fapt s-a reţinut că, în perioada 2012-2014, cei cinci inculpaţi, în calitate angajaţi ai Primăriei comunei Perieţi, şi-au însuşit diferite sume de bani din casierie pentru care au prezentat, ca documente justificative, facturi fiscale și chitanțe ale unor societăţi inactive, documente pe care tot ei le-au completat. Totodată, au întocmit în fals state de plată atestând prestații sociale fictive, retrăgând şi însușindu-și sumele de bani aferente operaţiunilor consemnate. La data de 09.05.2017 în cauză s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de  inculpaţii M.M, E.R.M., G.M.R. şi O.E.,  iar la data de 15.05.2017 în cauză s-a dispus luarea măsurii reţinerii suspectului V.C.R”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here