Slătinenii, așteptați pe Esplanadă, la „Expo-Flora”/Oferte pentru toate gusturile-FOTO/VIDEO

Ajunsă la cea de-a XXIII-a ediție, „Expo-Flora” face iarăși din Slatina, de joi, 18 mai, timp de trei zile, capitala florilor. Zeci de comercianți sosiți din aproape toată țara și-au expus frumos, de jur-împrejurul esplanadei din centrul orașului, marfa gingașă în sute și sute de culori, fie jos, în forme cât mai atrăgătoare, fie pe suporturi speciale. Deschiderea expoziției cu vânzare de flori a fost marcată oficial de primarul municipiului, Emil Moț, și de cei doi viceprimari ai orașului, Gigi Vîlceleanu și Claudiu Stăncioiu.

Cei trei oficiali, însoțiți de consilierii locali Cristina Tomireanu și Ion Vătrai, de șeful Direcției de Venituri și Cheltuieli a primăriei, Alin Calotă și de mai mulți reprezentanți ai Direcţiei Administrarea Domeniului Public şi Privat, au trecut pe la fiecare stand, au dat mâna și au vorbit cu comercianții sosiți în centrul Slatinei din mai multe zone ale țării, urându-le vânzare bună.

Emil Moț s-a arătat interesat nu doar de oferta firmelor specializate în domeniul floral, ci și de standurile agenților economici ce comercializează produse de artizanat, dulciuri, jucării etc.

„Este a XXIII-a ediţie a «Expo-Flora» şi avem în jur de 60 de comercianți care participă, mai mulți decât anul trecut și noi chiar ne-am bucurat că avem atât de mulţi. Am văzut oameni de la Harghita, Bacău, Craiova, dar și olteni de-ai noștri de la Grojdibodu sau Giuvărăşti. Ce am văzut astăzi aici chiar mi-a plăcut, sperăm ca timpul să țină cu noi, iar cât mai mulți slătineni să vină să privească aceste flori frumoase, aceste obiecte deosebite și, bineînțeles, să facă vânzare. Să sperăm că la anul vor fi și mai mulți comercianți”, a declarat, după periplul printre comercianți, primarul Slatinei.

Organizat la Slatina de peste două decenii, edilul orașului a spus că evenimentul devenit tradiție avea viață lungă și de aici încolo.

„Am găsit oameni aici care vin în fiecare an, iar dacă au revenit, înseamnă că lucrurile sunt bine şi vânzările le-au mers. Cei care sunt pentru prima dată la Slatina au lăudat evenimentul, înseamnă că oamenilor chiar le-a mers bine. Se întâmplă de 23 de ani şi este o tradiţie. Nu avem de gând să încetăm acest eveniment, să rupem tradiţia, în fiecare an vom organiza «Expo-Flora»”, a mai spus Emil Moţ.

Ca și anii trecuți, și de data aceasta în centrul Slatinei au venit comercianți din București, Harghita, Argeş, Dâmboviţa, Dolj, Bacău etc., oferta florală și cea a produselor de artizanat și destinate copiilor fiind extrem de bogate. Astfel, slătinenii sunt așteptați cu mic, cu mare, căci au de unde alege.

Nu lipsesc nici vestiții Kurtos Kalacs (cozonaci secuiești), care umplu zona de îmbietoare arome, și nici dulciurile de casă.

Pentru a-și putea vinde produsele în cadrul expoziției de flori, expozanții plătesc o autorizație de funcționare în valoare de 12 lei/zi, la care se adaugă o taxă de teren pentru expunere de 2 lei/mp/zi.

Târgul va rămâne deschis până duminică seară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here