Subprefectul de Olt Ionuț Cotarcea, DEMIS de guvern. Locul său, luat de Radu Ioniță

Înlocuirea lui Ionuț Cotarcea, numit în funcție de Guvernul Cioloș, cu Radu Ioniță, susținut de ALDE Olt, al cărui membru a fost până de curând, a fost decisă în ședința de guvern de astăzi.

Decizia revocării a fost luată prin adoptarea unei hotărâri „privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Olt de către domnul Cotarcea Ionuț”, în același timp, executivul adoptând o altă hotărâre „privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Olt de către domnul Ioniță Radu George”.

Radu Ioniță a demisionat din ALDE la începutul acestei săptămâni, pentru a putea fi numit în funcția de subprefect al județului Olt. Prin demisie, el a pierdut și calitatea de consilier local. Lui Radu Ioniță îi revine noua funcție în care a fost numit joi de guvern în urma negocierilor pe care ALDE le-a purtat cu PSD, în contextul parteneriatului pe care cele două partide îl au în actul guvernării.

Grație aceleiași negocieri, fostul senator de Olt Teiu Păunescu, membru ALDE, a fost numit, marți, în funcția de secretar de stat la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here