Muzeul Județean Olt participă la NOAPTEA MUZEELOR/Programul evenimentului

Foto: Gazeta Nouă

Muzeul Județean Olt participă la evenimentul cultural „Noaptea Muzeelor”, organizat la nivel internațional în 20 spre 21 mai, când ușile instituției din Slatina vor rămâne deschise publicului.

Programul evenimentului începe sâmbătă, 20 mai, la ora 17,00, în Holul de Onoare al Muzeului Județean Olt, când va fi redeschisă expoziției permanentă de artă contemporană românească „Ion Popescu-Negreni”

Tot sâmbătă, de la ora ora 18,00, în sala de festivități a Muzeului Județean Olt va avea loc lansarea albumului de artă „Ion Popescu-Negreni – Desene permise”, ediție apărută sub coordonarea ing. Iulian Ghiță și a colecționarului de artă Vasile Petrovici.

Publicul va putea să viziteze gratuit, în intervalul orar 17,00 – 01,00, Secția de Artă Contemporană „Ion Popescu-Negreni”, expoziția cu caracter etnografic „Artă și Meșteșug în Țara Oltului de Jos” și „Galeria Artis”, care găzduiește expoziția de pictură „Lumina Barbizonului” a artistului plastic Mihai Coțovanu.

„Așteptăm cu emoție firească cât mai mulți oameni, însoțiți de familie și prieteni, pentru a aprinde luminile în «Noaptea Muzeelor», întru celebrarea spiritului cultural european”, a spus directorul instituției, Laurențiu Guțică.

„Noaptea Muzeelor”, care a ajuns la a 13-a ediție, se desfășoară la nivel internațional și este sărbătorit de peste 3.000 de muzee din 30 de țări europene.

Anul acesta, în România, la „Noaptea Muzeelor” vor participa 145 de muzee și organizații partenere din 45 de orașe din întreaga țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here