FOTO/VIDEO Compania de Apă Olt a marcat 10 ani de la înființare/„10 ani de proiecte și investiții”

Compania de Apă Olt SA a sărbătorit, vineri, 19 mai, un deceniu de la înființare, eveniment marcat printr-o serie de manifestări care a debutat cu dezvelirea, la sediul companiei, a unei plăci pe care scrie „Compania de Apă Olt SA, de 10 ani alături de comunitate”, moment la care au participat parlamentari, reprezentanți ai administrației publice județene și locale, dar și șefii unor instituții publice. „10 ani care înseamnă proiecte, investiții, oameni”, a spus, în fața asistenței, directorul CAO, Cătălin Ușurelu.

La eveniment au participat zeci de invitați și angajați ai companiei furnizoare de apă, printre care s-au numărat deputatul PSD de Olt Marius Iancu, vicepreședinții Consiliului Județean Olt, Virgil Delureanu și Ioan Ciugulea, șeful Inspectoratului de Stat în Construcții, Emil Albotă, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Olt, Adi Barbu, primarii orașelor Corabia și Scornicești, Iulică Oane și Ion Prioteasa, viceprimarul municipiului Caracal, Octavian Stănescu, șeful Gărzii de Mediu Olt, Gheorghe Neacșa etc.

În discursul său, directorul CAO, Cătălin Ușurelu, a scos în evidență tot ceea ce a însemnat compania pentru comunitate în cei 10 ani de la înființare.

„Sărbătorim azi 10 ani de la înființare, 10 ani care înseamnă proiecte, investiții, dar și oameni, oameni cu experiență în domeniu, oameni care aici au învățat meserie. Suntem o companie care derulează proiecte foarte importante, avem deja în derulare mai multe proiecte pentru cetățeni. Suntem în slujba cetățenilor, ne dorim să le oferim apă de cea mai bună calitate, pentru ei lucrăm, pentru ei existăm și datorită lor astăzi suntem aici. Mulțumesc oficialităților, Consiliului Județean Olt, Primăriei Slatina, mulțumesc domnilor parlamentari, domnilor directori de agenții naționale. Este foarte importantă prezența dumneavoastră aici. Datorită dumneavoastră avem o ușă deschisă, un proiect care se aprobă pentru companie, o investiție care va ajunge la cetățeni”, a spus, la dezvelirea plăcii, șeful Companiei de Apă Olt.

Despre începuturile proiectului CAO și-a reamintit, cu voce tare, și Ioan Ciugulea, care a vorbit, în acest context, despre apariția ideii și înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Oltul, precum și despre factorii care au contribuit la dezvoltarea și modernizarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în județ.

Asistența a fost invitată, apoi, să viziteze moderna stație de epurare a municipiului Slatina, unde șeful sediului secundar de aici al CAO, Florea Rață, s-a aflat în postura de ghid. El le-a vorbit invitaților despre investiția de reabilitare și modernizare a acestui important obiectiv și a explicat, cu lux de amănunte, procesul tehnologic al stației.

De serviciile Companiei de Apă Olt beneficiază, în acest moment, aproximativ 170.000 de utilizatori, care se bucură de o apă de calitate superioară, iar numărul acestora va crește după implementarea unui nou proiect care prevede lucrări de extindere a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare și reabilitarea rețelelor existente, dar și construirea unor noi stații de euprare a apei în trei orașe ale județului.

„Ca extindere, încă din decembrie 2016 Compania de Apă Olt a depus la Ministerul Fondurilor Europene un studiu de fezabilitate pe Programul Operațional de Infrastructură Mare, un studiu care sperăm să fie aprobat cât mai curând, o investiție de aproximativ 150 de milioane de euro, care constă în lucrări de alimentare cu apă și canalizare, respectiv extinderea unor rețele sau reabilitarea altora existente, precum și în construirea unor stații de epurare în orașele Caracal, Corabia și Balș”, a mai explicat Cătălin Ușurelu.

Tot vineri a avut loc premierea veteranilor și pensionarilor companiei, persoane care au contribuit la dezvoltarea societății.

Seria evenimentelor va continua și sâmbătă, 20 mai, când, între orele 09.30 – 12.30, la stația de epurare a orașului va fi organizată Ziua Porților Deschise, în cadrul căreia toți cetățenii interesați vor putea vizita acest obiectiv.

Pentru cei care nu au alt mijloc de deplasare vor exista curse gratuite de transport, cu plecare din bulevardul A.I. Cuza, care vor circula tur – retur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here