Jandarmii din Olt ies în stradă cu forțe sporite în aceste zile. Intervine și Grupa Mobilă Craiova

Jandarmeria Olt va intensifica măsurile de ordine publică pe raza judeţului Olt, ,în perioada 20 – 21 mai, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranță civică, având în vedere faptul că în mai mule localități vor avea loc o serie de manifestări cultural-artistice, aniversare și religioase, prilejuite de sărbătorirea Sfinților Constantin și Elena.

Jandarmii olteni vor asigura ordinea publică și protecția participanților la manifestările cultural-artistice și aniversare organizate în această perioadă în municipiul Slatina (Expo-Flora), în localitățile Sâmburești, Potcoava, Giuvărăști, Crâmpoia, Grojdibodu, Văleni, precum și la bâlciurile anuale organizate la Spineni, Vișina Nouă și Vitomirești.

Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor asigura ordinea publică la manifestările organizate în localitățile Piatra-Olt, Obârșia și Radomirești (unde are loc sărbătoarea bujorului românesc).

„Jandarmii vor fi pregățiţi să acționeze pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea cetățenilor şi să intervină atunci când sunt sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale”, a declarat purtătoruld e cuvânt al Jandarmeriei Olt, sublocotenetul Claudia Bucă.

Pentru a evita producerea unor incidente, Jandarmeria le recomandă cetățenilor să respecte indicațiile organizatorilor evenimentelor, să evite consumul excesiv de alcool care poate duce la neînțelegeri și la crearea unor stări conflictuale, să nu se angreneze în activități ce le-ar putea pune în pericol viața, integritatea corporală și bunurile materiale, să nu evite să ceară, ori de câte ori este nevoie, sprijinul jandarmilor.

„Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii altor fapte antisociale la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie”, a mai precizat Claudia Bucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here